više od nogometne lopte

Vlasnici hotela, restorana, luksuznih nekretnina: Evo kako se naši Vatreni snalaze kao poduzetnici!

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Luka Modrić - 1 Luka Modrić - 2 Luka Modrić - 3 Mario Mandžukić - 1 Mario Mandžukić - 2 Domagoj i Ivana Vida Domagoj i Ivana Vida Domagoj i Ivana Vida Domagoj i Ivana Vida Domagoj Vida - 2 +23 Domagoj Vida - 1 Galerija

Dobro je poznato da su nogometaši jedni od najplaćenijih sportaša. Uz zasluge na terenu koje jamče velike novčane iznose, za njihova se imena lijepe i sponzori, no i oni sami često pokreću vlastiti biznis. Čime se uz nogomet bave naši Vatreni te kakvi su im planovi kada kopačke okače o klin, zna naša Sanja Jurković, a sve možete čuti i vidjeti u prilogu IN magazina.

Našem kapetanu, nogometnoj legendi Luki Modriću, nakon karijere na zelenom travnjaku mnogi predviđaju direktorsku fotelju u Real Madridu.

''Pogotovo nakon ove vijesti da je produžio svoj ugovor s Realom za najmanje jednu godinu, tako da će ostati živjeti u Madridu, pa se može očekivati da će tamo razvijati nekakve dodatne biznise. Nedavno je uložio i u jedan padel centar u Madridu'', priča Ivan Forjan, sportski novinar. 

Iako je trenutačno na vrhuncu svoje popularnosti, padel je u Hrvatsku davnih dana doveo Robert Prosinečki.

''Robi je igrao u Realu, u Barceloni. I tamo se zarazio s time, to je španjolski nacionalni sport, oni su ga izmislili. Igrali su i na Svjetskom prvenstvu, znam da je Perišić dosta zaljubljen u taj sport. Nekakve ekipe su bile Kovačić i Modrić, Kramarić i Perišić, mislim da su u Katru igrali'', kaže Ivica Medo, sportski novinar. 

''Luka i u svojoj vili u Madridu također ima terene za padel, dovoljno je samo to reći'', dodao je Ivan Forjan. 

I dok Modrić svoj biznis nastavlja graditi u sportskom duhu, brojni se nogometaši pronađu u ugostiteljstvu.

''Brozović ima taj kafić uz koji je jednostavno njegov otac vezan, i on je vezan iz nekakvih mlađih dana. Mislim da to nije neki biznis, nego njegova gesta i način da napravi neku gestu prema obitelji. Kažem, toliko novca imaju ti nogometaši da držanje kafića doista nije neki veliki biznis'', kaže Ivica Medo. 

Šuška se i da će vrata zadarskog kafića uskoro braniti tko drugi nego naš Dominik Livaković. A jedna od zanimljivijih priča svakako je ona Domagoja Vide, koji se na glavu bacio u poljoprivredu.

''Vlasnik je, zajedno s trojicom svojih prijatelja, farme crne slavonske svinje i koliko čujemo i vidimo, dobro mu ide. Iako su mu mnogi govorili da ne ulaže u poljoprivredu, on je očito bio tvrdoglav, što se na kraju krajeva pokazalo kao dobra odluka'', priča Forjan. 

Dobro su odlučile i brojne svjetske nogometne zvijezde koje su stanje svojih bankovnih računa odlučile pretočiti u novi biznis.

''Cristiano Ronaldo koji je već razvio nekoliko biznisa, od lanca hotela, vlastite modne linije do parfema, ako se ne varam. Leo Messi je nedavno pokrenuo svoju liniju jednog energetskog hidratizirajućeg pića i, naravno, to se sve skupa, prelilo kao trend diljem svijeta, pa tako i kod nas'', priča Forjan. 

Svojevrstan trend u prošlosti je bio i to da su klubovi eminentnim nogometašima davali kafiće ili stanove u dobrom dijelu grada.

''Cvitanović je dobio, odnosno zaradio stan u Dinamu, koji je u međuvremenu prodao, koji je bio blizu trga, u Ilici, vrijedio je milijune kasnije. Sad je to manje, sad su to uglavnom isplate u novcu. Više se ne isplaćuje igrače tako da im se osigura neki kafić ili nekakav stan, mada ima i toga, pogotovo po manjim klubovima'', priča Ivica Medo. 

Ne čudi što mnogi od njih za ulaganja biraju upravo nekretnine.

''Primjerice, Mario Mandžukić počeo je s iznajmljivanjem svoje vile na Braču. Mislim da sam pročitao da jedna noć stoji sedam-osam tisuća eura, tako da je to namijenjeno nekakvom luksuzu. Dejan Lovren također je uložio u biznis, otvorio je svoj hotel u Novalji, bavio se malo i modom, ali ta priča nije zaživjela'', priča Forjan. 

No zato su zaživjele poslovne ideje nekadašnje legendarne postave Vatrenih.

''Davor Šuker ima restoran, a Dario Šimić uložio je u ugostiteljstvo, u lanac kafića u Zagrebu. Kasnije je, ako se ne varam, pokrenuo i biznis s prodajom vode. Šimić je pokazao da se razumije u biznis, bio je i dioničar jedne poslovne banke, ako se ne varam. On je svoja sredstva pametno ulagao tijekom poslovne karijere'', zaključio je Ivan Forjan. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Milan Kalinić - 3 Milan Kalinić - 9 Milan Kalinić - 11 Milan Kalinić - 15 +12 Milan Kalinić - 14 Celebrity Jedan od najpoznatijih srpskih voditelja skinuo majicu, ekipa ne vjeruje što vidi: "Gospodine, jeste li vi čuli za godine?"

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Bijelić Marko Bijelić - 7 Marko Bijelić - 6 Marko Bijelić - 5 +27 Marko Bijelić - 4 Celebrity Zgodni sin Dragane Mirković svima je zapeo za oko, iako se skriva od javnosti, žene su lude za njim!

Pogledaji ovo Ivana Knoll Celebrity Pogledajte seksi outfit Ivane Knoll za utakmicu s Italijom, a posebno je zanimljiv detalj koji drži u rukama! Pogledaji ovo Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović Celebrity Predsjednik Milanović poveo je suprugu na okršaj Hrvatske i Italije, ona je ukrala svu pozornost navijačkim outfitom! Pogledaji ovo Zdravko Čolić - 1 Celebrity Zdravko Čolić pjevao je na privatnoj zabavi i za 45 minuta dobio nevjerojatnu cifru, evo koliko je naplatio nastup!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene