Svestrani Huljići

Vjekoslavine pjesme vladaju scenom, a knjiga školskom lektirom

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Iza stotina domaćih pjesama stoji ime Vjekoslave Huljić. Njezina zbirka pjesama ušla je i u školsku lektiru, a ovih dana izdala je i osmu knjigu, roman za mlade 'Moja baka ima dečka'.

Kad se u maminu životu tata smanjio? Kad mu je mama prestala u tanjur s juhom ulijevati i svoj osmijeh? Puniti tanjur ljubavlju?, progovara Vjekoslava Huljić kroz tinejdžersku junakinju Ninu u svom najnovijem romanu 'Moja baka ima dečka'.

Pogledaj i ovo Tonči i Vjekoslava Huljić - 1 Lijepi i skladni! Vjekoslava Huljić zasjenila je supruga Tončija, koji je trebao biti glavna zvijezda velike večeri koju je priredio u Zagrebu

'Naslov je donekle duhovit. Međutim, ima tu svega, ima tu besparice, otkaza, nezadovoljstva, raspada obitelji, a ja sam nekako nastojala pokupiti sve krhotine te obitelji i opet ih spojiti u jednu sretnu obitelj', priča Vjekoslava Huljić.

>> Vjekoslava Huljić: 'Stvari govorim na neki drugačiji način, volim metafore'

Svakodnevni lomovi sreće i ljubavi prodiru iz najnovijeg, osmog Vjekoslavinog književnog uratka, čiju su splitsku promociju uveličali i njezina obitelj, prijatelji i suradnici. Ulomke iz najnovijeg literalnog ostvarenja 50-godišnje Splićanke, na predstavljanju je čitala poznata glumica Bruna Bebić, a promociju nije propustila ni pjevačica Magazina, Andrea Šušnjara.

35 godina Huljića na sceni

Kći Hana koja studira kompoziciju, komentirala je nedavne žestoke medijske napade na svoju majku. 'Samo bih htjela reći da dobrota koja postoji u mojoj mami postoji samo u bajkama i svi koji ne misle tako ostali su uskraćeni time što je nikad nisu upoznali i što je nikad neće upoznati i žao mi je što tako misle', naglasila je.

Gotovo 35 godina Huljići opstaju na samom vrhu popularne glazbe, a njihov dom, kaže Vjekoslava, izgleda kao glazbena škola. Pogledajte cijeli intervju u inMagazinu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene