Već ima i svoj mural!

Godinama je izbjegavao Doru, a onda se prijavio i postao njezino najveće iznenađenje: "Bilo je u tom trenutku nestvarno''

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Vinko Čemeraš - 1 In Magazin: Vinko Čemeraš - 2 In Magazin: Vinko Čemeraš - 3 In Magazin: Vinko Čemeraš - 4 In Magazin: Vinko Čemeraš - 5 +0 In Magazin: Vinko Čemeraš - 6 Galerija

Drugo mjesto na Dori potpuno ga je zateklo, posebno jer se godinama na nju nije ni želio prijaviti. No vokal Vinka Ćemeraša nosi snagu kakvoj je teško odoljeti. Ovaj skromni mladić iz Čapljine priznao je koliko pjesama posvećuje djevojci Klari, radi li i dalje u građevini dok ne sklada te kako se osjeća kad u rodnom mjestu prolazi pokraj svojeg murala, za čiji je dizajn zaslužan Davor Gobac.

Ovaj talentirani mladi glazbenik na najljepši se mogući način uvjerio u istinitost one "nikad ne reci nikad“. Vinko je godinama izbjegavao prijaviti se na Doru, da bi nakon prvog stupanja na njezinu pozornicu, zasjeo na visoko drugo mjesto i pretvorio se u njezino najveće iznenađenje.

"Ta jasna odluka da se nikad ne prijavim je bila jer se nisam vidio na Dori, ali sam sad odlučio da idem, da se Dora prilagodi meni, tako da mislim da sam u tome uspio", zaključio je Vinko. 

Jer domaće glazbeno natjecanje bilo je idealna prilika za njegove pjesme na engleskom jeziku pa je tako, nježnom baladom Lying eyes, došao nadomak odlaska na Eurosong.

"Vjerovao sam, ali nisam istovremeno, 12 bodova od Ukrajine i Italije je bilo u tom trenutku nestvarno i dalo mi je potvrdu da se može stvarno pjesma cijeniti. Nebitno jel balada il neka žešća pjesma, mislim da sam s tim nešto rekao. Ne očekujem ništa od tih engleskih pjesama, ali nadam se svemu. Prije Dore sam rekao da mi je cilj s engleskim pjesmama dosegnut inozemstvo kolko god bio lud i velik san, ali mislim da je ok da svi sanjamo", smatra Vinko. 

Ni u najluđim snovima nije mu bila srčana potpora Davora Gopca. Kao Vinkov mentor na jednom domaćem glazbenom natjecanju, na kojem je i odnio pobjedu, Davor je bio i među prvim čestitarima nakon Dore.

"Javio mi se sa slikom da je glasao i čestitao mi je da sam se kao kantautor tako dobro predstavio. Tako da mi je jako puno značilo što mi je Dado bio tu uz mene nakon četiri godine", priznao je.

Upravo je legendarni Gobac zaslužan i za dizajn Vinkova murala, koji je osvanuo u njegovoj rodnoj Čapljini.

"Neugodno mi je uvijek kad sebe bilo gdje vidim tako da i tad ali sad polako se već navikavam, već četiri godine sebe gledam u velikom obliku",  izjavio je Vinko.

A gdje god ga sreli, lako ćete ga prepoznati po zaštitnom potpisu - kapici. Iako ih ima poveći broj, jedna je sada posebna.

"S ovom sam postigao takav uspjeh da se ne želim odvajati od nje", priznao je Vinko i otkrio da osim sretne kape, ima i sretan broj.

"Nekako sam uvijek povezan s brojem 22 i sad sam došao na Doru, zapala me garderoba broj 22, tako da mi je lijepo kad se neke stvari poklope", zaključio je.

Možda najviše sreće, ali i inspiracije, donosi mu djevojka Karla. Pa koliko je pjesma posvetio upravo njoj?

"Od ovih zadnji ne, ali bit će i bilo ih je. Mislim da je ona među prvima koja dobije info verziju tako da mi je pored nje i još par ljudi kojima pošaljem, meni jako znači taj prvi dojam jer ako im se u startu svidi ovisi da nastavim raditi ili ne raditi na pjesmi nakon toga", otkrio je.

Skladanje i pisanje svakog dana ipak dolazi na red nakon odrađenih sati u građevini.

"Mislim da je nekako i normalno da se svi bavimo nekim poslom, a pored toga radim glazbu iz ljubavi tako da nemam pritisak da moram brzo uspjeti", pojasnio je.

Za nekoliko dana izbacuje i pjesmu Thought, kojom se trebao predstaviti na Dori, no bila je preduga. A nakon toga samo je nebo granica.

"Malo se okrenuti i prema hrvatskim pjesmama i engleskim tako da nisam isključio hrvatske pjesme, mislim da sam mlad, tako da će bit vremena za sve", najavio je.

A posebno za praćenje Eurosonga.

"Tako je, tu sam prvo kao podrška za Marka, tako da ćemo svi držat palčeve", poručio je Vinko.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene