Novo zanimanje

Matteo Cetinski progovorio o povratku na glazbenu scenu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Matteo Cetinki otkrio je sprema li se na osvajanje glazbenih ljestvica.

Uz Zagreb i Los Angeles, Rovinj je treća adresa na kojoj Matteo Cetinski živi i radi. U svojem, kako kaže, istarskom stožeru bavi se dizajniranjem namještaja i interijera. "Kad sam napunio 40-u, za svoj rođendan, donio sam odluku da ću se bavit isključivo kreativnim stvarima koje me vesele, bez obzira na financijski uspjeh i bez obzira na poslovne logike. Stalno nešto novo izmišljam, jednostavno me neki nemir u meni tjera da radim nešto novo. Meni je jedina okosnica svih tih odluka ta da moram biti slobodan", kaže Matteo Cetinski, dizajner interijera i namještaja za IN Magazin.

Pogledaj i ovo Minea A mislila je da se zeznula Slatka krađa našoj je pjevačici ispunila davni san, a evo zašto joj je Minea rekla da je pravi zlatni paket!

I tako u Istri ponajviše radi kamene vile u kojima spaja moderno i rustikalno, a stranci su mu, kaže, najdraži klijenti. "Kao prvo imaju smisla, to jest žele dizajnera, a kao drugo, nema ih baš često tu na terenu, pa radim šta hoću", poručuje Cetinski kroz smijeh. Promatra i osluškuje svijet oko sebe i često se upusti u što god mu se čini zanimljivim. Tako je nedavno dizajnirao i liniju muškog nakita. "Ta linija nakita koju sam napravio za muške je napravljena iz moje vlastite potrebe jer nisam mogao naći nekakav dobar i specifični komad muškog prstena, recimo", dodaje Cetinski.

Uz ovoliko interesa koji mu, baš svi, idu od ruke Matteo kaže kako ne može jednu stvar izdvojiti kao favorit. "To je ta silna potreba da me stavite u ladicu. Postoji zajednički nazivnik svega toga, to je kreativna energija, ti zamisliš nešto što želiš vidjeti u materijalnom obliku. Bio to nakit, prostor ili komad namještaja, sasvim svejedno, ja jednostavno to moram izrealizirati", kaže Matteo. Upravo se iz toga razloga okušao i u prošloj sezoni showa ''Tvoje lice zvuči poznato''."TLZP je za mene značio jednu odluku, koju sam donio baš zato što me zanimalo kako ću reagirati kad nemam kontrolu nad ničim, mislim da ne postoji bolji projekt od TLZP-a da jednostavno prepustiš kontrolu nekom drugom. Oni koji me dobro poznaju su mi rekli da ne mogu vjerovati da ću u to ići, a meni se to nekako u tom trenutku činilo kao tako dobar eksperiment, moj osobni, i moja osobna borba da vidim hoću li ja to uopće moći izdržati", poručuje.

I tako se ponovno našao pod svjetlima reflektora. ''Ja nisam 20 godina bio na pozornici, nisam se dizao u 6 ujutro ne pamtim kad, tako da je to sve skupa za mene bilo jedno vrlo dinamično i naporno iskustvo“, dodaje Matteo. Ali i iskustvo koje bi, kaže, rado ponovio. I uvjeren je da bi, sad kad se opustio, bio žešća konkurencija ostalim kandidatima. ''To nije nekako moj svijet, ja ne volim ići po eventima, pa samim time i manje susrećem te ljude i u totalno sam drugoj branši sada. Ali nakon tog showa, stvarno smo bili povezani praktički 24 sata dnevno. Čujemo se konstantno, još uvijek postoji ta grupa na telefonu u kojoj se mi dopisujemo i pljujemo kandidate od ove godine“, poručuje Matteo kroz smijeh.

A za to je imao priliku i prošle nedjelje kad se našao u vrućem stolcu žirija. ''Kad si član žirija dođeš na svoje jer misliš: e sad sam ja taj koji sudi. Međutim, zapravo ti se dogodi da se s njima toliko poistovjetiš i toliko ih na neki način hoćeš zaštititi, da ti ne pada na pamet da ih sad ideš još provocirati tako da mi je zapravo bilo toliko milo kad sam ih vidio jer sam točno znao kroz šta prolaze“, poručuje.

Kaže kako je svjestan da će ga javnost uvijek percipirati kao Tonijeva brata, no nakon showa nametnulo se sasvim logično pitanje: sprema li se na osvajanje glazbenih ljestvica? ''To me svi pitaju, da. S obzirom da sam iz te obitelji, ja pjevanje vidim kao posao, estradu kao posao. Taj posao ja ne bih radio. Da ga hoću raditi, radio bih ga. To je posao koji ima svoja pravila i život koji živiš kad radiš taj posao meni osobno ne odgovara, meni osobno ne odgovara da sam svaki vikend u kombiju“, zaključuje Cetinski.

No budući da dobru pjesmu ne bi odbio, mislimo kako je samo pitanje vremena kad će nam Matteo otkriti još jedan u nizu svojih talenata.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene