fenomen bila i ostala

Kazališni spektakl o Lepoj Breni stiže u Zagreb: Što stoji iza uspješnog glumačko-plesno-pjevačkog spektakla otkrivaju njezini tvorci!

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Lepa Brena - 1 In Magazin: Lepa Brena - 2 In Magazin: Lepa Brena - 3 In Magazin: Lepa Brena - 4 In Magazin: Lepa Brena - 5 +0 In Magazin: Lepa Brena - 6 Galerija

Na zagrebačke daske koje život znače stižu Brena Graditeljstva, Biznismenka, Brena Pjesme, Jugoslavenka i Brena Seksualnosti. Sve su to lica showbiz fenomena bivše države, koji predstavlja Lepa Brena. A što stoji iza uspješnog glumačko-plesno-pjevačkog spektakla otkrivaju nam njezini tvorci, prije svečane hrvatske premijere.

Jednako dobro publika na cijelom području bivše države pamti kakav je fenomen bila i ostala Lepa Brena. Zato ne čudi da predstava naziva - Projekt Lepa Brena, ruši rekorde gledanosti, u trenutku kad su svi pomislili da je kazalište na periferiji interesa društva.

Pogledaj i ovo Lepa Brena - 4 nadmašila samu sebe Najskuplji spektakl viđen na Balkanu: Pogledajte što je Lepa Brena napravila u Sarajevu i tko joj se pridružio u ovoj senzaciji!

''Mi se kroz ovu predstavu bavimo što smo sanjali, kakvo je to bilo jugoslovensko nasljeđe što je to značilo u jednakosti, onda se bavimo pitanjem rata, taj rat je sve nas uvukao u jednu crnu sudbinu i nikome nije donio ništa dobro. Ono što je nama drago jest da su neki oduševljeno prihvatili ideju da se kroz fenomen njene karijere zapravo priča o posljednjih 40 godina na ovim prostorima, koji su razumjeli o čemu pričamo, drugi koji su imali nešto predrasuda i koji su dolazili nakon predstave i sjećam se jedne žene koja je meni prišla poslije i rekla moram da ti kažem da sam nisam vjerovala da ću biti ovoliko zadovoljna, potresena kao što jesam'' , govori Vladimir Aleksić. 

Predstava je daleko od autobiografske priče. Glavni likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti sastavljena je od monologa nekolicine dramskih pisaca, među kojima je i jedna Hrvatica. Vedrani je pripao prikaz Brene graditeljice.

''U cijeloj bivšoj Jugoslaviji, najviše u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori i nešto manje u Hrvatskoj, su nicali ti neki mali neboderi i zgrade stambene i iz milja su im govorili da su Lepa Brena, to jes davali im nadimke zato što da citiram, bili su visoki i bijeli poput Breninih nogu i imali su male crvene kroviće kao brenine suknjice. Kroz tu neku metaforu zgrada taj dio priča priču o nekakvoj novoj nadi u Jugoslaviji i kako se ta nada počela urušavati s obzirom da danas znamo da te neke planske gradnje nema i govorimo o tim nekim vrijednostima koje su tad bile nove i optimistične a sada više pod utjecajem kapitalističkog sustava ne postoje'', govori Vedrana Klepica, spisateljica i dramaturginja. 

Redatelj Vladimir Aleksić preuzeo je i glumački zadatak da interpretira Brenu Seksulanosti.

''To je muškarac, homoseksualac koji živi u Beču, ima svoj drag queen show naslova Brena Sensualisima i on imitirajući Brenu uspijeva ostvariti svoju individualnost i zahvaljujući time što se bavi suprotstavlja se ocu da živi život kakav želi da živi. Baš kao i što s lakoćom puni Arene, ime Lepe Brene, jednako tako privlači publiku u kazalište'', kaže Vladimir Aleksić. 

''U prva tri dana u Zagrebu rasprodane su skoro 4 predstave, službena premijera bit će u utorak 7. ožujka u 18 sati u kazalištu Kerempuh. A ono što možemo reći ekskluzivno za Inmagazin da u petak 10. ožujka u 20 sati projekt Lepa Brena seli iz Zagreba u Rijeku'', otkrio je Vedran Strukar, PR stručnjak. 

Nakon čega nastavlja turneju regijom, koja će mnoge, vjerujemo, ispuniti nostalgijom ili pak nadahnuti za neke nove snove o boljoj budućnosti.

''Uspjela je opstati u svakom razdoblju i svakom društvu i to je zašto je ona fenomen, možete voljeti njenu glazbu, možda vam se ne sviđa kako izgleda, da ne volite njenu glazbu ali ono što joj ne možemo oduzeti jest fenomen trajanja i popularnosti'', zaključio je Vladimir Aleksić. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 18:00 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene