jazz.hr/proljeće

Najbolje od hrvatske jazz dijaspore od 11. do 15. svibnja ispred Muzeja suvremene umjetnosti

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Festival otvara nagrađivani Obradović-Tixier duo 11. svibnja u 20 sati, a organizatori su potvrdili kako su sva mjesta za ovaj koncert popunjena.

Festival Jazz.hr/proljeće ove će se godine održati od 11. do 15. svibnja u suradnji s Muzičkim biennalom Zagreb pod nazivom Jazz.hr/proljeće MBZ Open air. Naglasak ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/proljeće je na jazz glazbenicima iz hrvatske dijaspore, tj. onima koji žive izvan Hrvatske te su ostvarili svjetsku karijeru. Svi koncerti održat će se na outdoor pozornici kraj tobogana Muzeja suvremenih umjetnosti.

Pogledaj i ovo Daniel Caccia sjajan program Tko sve dolazi na ovogodišnji Jazz.hr festival? Publiku očekuje pet vrhunskih koncerata, provjerite o čemu se točno radi

Festival otvara nagrađivani Obradović-Tixier duo 11. svibnja u 20 sati, a organizatori su potvrdili kako su sva mjesta za ovaj koncert popunjena. Sudionici manifestacije Nove nade jazza "Marjan Marjanović" nastupit će dan kasnije, 12. svibnja. U izboru Marija Igreca odabrane su Nove nade koje će svoj opus predstaviti publici, a to su: Band Rock Akademije, Kristina Samardžija, Mirjana Vladić, Mirsad Dalipi i band Spectrum. Njihov koncert počinje u 18:30 sati. U 20 sati istoga dana na pozornicu festivala Jazz.hr/proljeće MBZ Open air stiže augmented reality duo Alba&Leo, kojeg čine Alba Nacinovich i Leo Škec.

Domagoj Ralašić Home Cookin' Jazz na festivalu će nastupiti 13. svibnja s početkom u 20 sati. Naš popularni tenor-saksofonist Domagoj Ralašić, koji se naziva i "Hrvatskim Nizozemcem" zbog života na dvije adrese, predstavit će se s novim kvartetom u kojem uz njega sviraju pijanist David Gazarov, kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Ratko Divjak. Paier Valcic Quartet predstavit će svoj projekt „Cinema Scenes“ 14. svibnja u 20 sati, a njihov koncert također je popunjen. Naša nagrađivana čelistica Asja Valčić, koja inače živi u Beču, vodi kvartet s Klausom Paierom. Festival će zaključiti multimedijalni nastup Pitch Shifting Groupa sa saksofonistom Grgurom Savićem, koji dolaze iz Berlina, i to 15. svibnja s početkom u 20 sati.

Tijekom festivala u Muzeju suvremene umjetnosti bit će postavljena izložba autora stripova, slikara, animatora i ilustratora Danijela Žeželja. Izložba pod nazivom “Monk”, posvećena glazbi i životu legendarnog jazzista Theloniousa Monka, donosi fragmente iz Žeželjeve grafičke novele “Small Hands”.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Albina Celebrity Albinin golišavi kostim za nastup na Eurosongu izazvao podijeljene reakcije, što vi kažete, sviđa li se vama?

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ella Dvornik - 5 Celebrity Ella Dvornik skinula hlače i ponosno pokazala sitne nesavršenosti kojih se žene inače srame!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene