USKORO U ZAGREBU I RIJECI

Brkovi imaju novi album, pjesmaricu i brojne koncerte u najavi: "Kada bend svira uživo, pjesme dobiju puni smisao"

Brkovi Brkovi Foto: Brkovi/PR

Grupa Brkovi objavila je početkom ožujka album Krvava novčanica , njihovo ukupno osmo studijsko izdanje u karijeri koja traje već gotovo dva desetljeća. Vedran Pehar, poznatiji kao Shamso69 govorio nam je o novom albumu, koncertima, pjesmarici i novim članovima benda.

Novi album Krvava novčanica benda Brkovi najavljen je singlom Više ni pankeri ne slušaju punk koji je sa svojih 700.000 pregleda dao doprinos YouTube kanalu benda čiji videi bilježe preko 81 milijun gledanja.

U devet novih skladbi mjesta se našlo i za duet, i to s pjevačicom Mirom Aleksić u pjesmi A kada padne noć. Furiozna punk folk wellness petorka novi album objavila je na svom You Tube kanalu, kao i na streaming servisima.

Karizmatični frontman i autor većine pjesama Brkova Shamso 69 kaže kako je već pomalo zabrinut zbog toliko dobrih komentara na novi album.

"Reakcije su sjajne, a komentari pozitivni. Zabrinuo sam se gdje su nestali loši komentari, jer ih nikad nije bilo manje. Ili je album dobar ili nam se ljudi ne žele zamjerati ili je možda kombinacija", rekao nam je Shamso. Bend uskoro ide na turneju koju su nazvali Nema fusha 2023 tour.

U Trbovlju su 8., riječkom Pogonu kulture 14., a dan kasnije, 15. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Krajem istog mjeseca bend će se uputiti u Rumunjsku (Temišvar 21.4.), pa zatim na sjever Europe. Prvi puta Brkovi će svirati u Švedskoj, i to u Malmöu i Gotenburgu 28. i 29. travnja. Ljubljanska Cvetličarna sprema se za koncert 12. svibnja. Novi datumi bit će objavljeni uskoro.

"Kada krenemo za nekoliko dana, nećemo stati, ali svi smo to priželjkivali i svi volimo to što radimo. Uživo će naše pjesme biti još bolje, jer kad bend svira uživo, onda pjesme dobiju puni smisao", kaže. Ovo je prvi materijal koji je bend snimio s dva nova člana, gitaristima Alenom Vlajnićem - Talentinom i Igorom Paspaljem, koji je 2020. godine proglašen za gitaristu godine od strane prestižnog magazina Guitar World.

"Odlični su i jedan i drugi, nemam riječi kojima bi ih nahvalio. Igor je sjajan i kao muzičar i kao prijatelj i kao kolega. Alena smo prozvali Talentino. Donio je svježe ideje i zanimljiv je i kao osoba i za druženje i za suradnju.

Kad s nekim provodiš sate i sate i na pozornici i u kombiju, onda je poželjno da osoba bude što manje razmažena i što manje zahtjevna. Najbolje je ako si okružen s ljudima koji ne prigovaraju kad ne moraju", napominje. 

Bend u Zagrebu nije svirao od prošlog ljeta i jedva čekaju testirati zagrebačku publiku. Osim toga, objavili su pjesmaricu "Brkovi – najveći hitovi" s tekstovima i akordima 30 pjesama ovog turbofolk-punk rock sastava iz Zagreba po izboru njegova frontmena.

Shamso69, je pripremio i odabrao najveće hitove iz skoro 20 godina duge karijere benda, obuhvativši osam studijskih albuma; od "Punkfolkwellnessa" iz 2009. do aktualnog "Krvava novčanica".

Pjesme su složene kronološki po vremenu nastanka, a uz tekst, svaku pjesmu prate i akordi prilagođeni sviranju na akustičnoj gitari. Na gotovo 90 stranica pjesmarice našle su se i fotografije koje vjerno oslikavaju energiju na koncertima Brkova.

"Ove pjesme su odavno prestale biti moje i postale su vaše, a sada ih i sami možete svirati i pjevati kad god to poželite. Time je svrha njihova postojanja u potpunosti ispunjena. Brkovi su da se vole!", poručuje.

Kao svaki dobar bend i Brkovi imaju svoje merchandise.

"Osim za naše obožavatelje imamo i majice za naše hejtere. Na majicama piše Mrzim Brkove i Brkovi nisu OK. Te majice hejteri mogu nositi s ponosom, jer zašto bi oni bili zakinuti i oni su nečija djeca", naglašava.

O dugoročnim planovima i željama benda kaže: "Želimo što više svirati, biti prijatelji, da se što više družimo i da se sve nastavi ovako kao i do sada, pa do kud ide", za kraj nam kaže frontman Brkova.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene