Pratile ih nedaće

Prokletstvo najpoznatije američke obitelji: Nakon predsjednika ubijen je i njegov brat, a sestra je imala tragičan život

Kennedyjevi (Foto: Dnevnik.hr) Kennedyjevi (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju JFK s djecom (Foto: Dnevnik.hr) Kennedyjevi (Foto: Dnevnik.hr) JFK i Jackie Kennedy (Foto: AFP) Jackie Kennedy (Foto: AFP) +0 Jackie Kennedy (Foto: AFP) Galerija

Zbog tragedija koje su ih godinama pratile, svjetski mediji tim su događajima dali naziv prokletstvo obitelji Kennedy.

Članovi obitelji Kennedy bili su pod povećalom javnosti u vrijeme svoje najveće popularnosti, koja nije jenjavala ni godinama kasnije. Zbog tragedija koje su ih godinama pratile svjetski mediji tim su događajima dali naziv prokletstvo obitelji Kennedy. Navodno prokletstvo odnijelo je živote brojnih Kennedyja, a donosimo detalje samo nekih tragedija koje su im obilježile živote.

Pogledaj i ovo Jackie Kennedy (Foto: AFP) Najtužnija prva dama Brojni životni udarci: Preživjela je smrt djece, svi muževi su je varali, no jedan ju je muškarac obožavao

Svijet je ostao u šoku nakon što je 22. studenog 1963. godine ubijen predsjednik John F. Kennedy. Američki predsjednik u tom je trenutku bio u društvu supruge Jackie Kennedy te se vozio kabrioletom kroz Dallas, a upucao je ga čovjek koji se skrivao u publici. Prevezli su ga u bolnicu, no proglašen je mrtvim 30 minuta kasnije. Zbog ubojstva je uhićen Lee Harvey Oswald, koji je kasnije ubio i policajca koji ga je pokušao uhvatiti. Jackie je trebala gledati inauguraciju nasljednika svog supruga dok je još bila u krvavom ružičastom odijelu.

Samo pet godina nakon toga ubijen je i njegov brat Robert Kennedy. 42-godišnji političar ubijen je u kuhinji hotela Ambassador u Los Angelesu. U to je vrijeme bio jedan od favorita na američkim predsjedničkim izborima. Sirhan Sirhan ubio ga je jednim hicem iz pištolja, a osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Sestra Johna i Roberta Kennedyja, Rosemary, rođena je s nekoliko problema, što je kasnije rezultiralo nasilnim ponašanjem i čestom promjenom raspoloženja. Njezin otac organizirao je da Rosemary ide na lobotomiju kada je imala 23 godine. Operacija je pošla krivo te je Rosemary ostala mentalno bolesna, a imala je mentalni kapacitet djeteta. Obitelj je to dugo skrivala. Preminula je s 86 godina, a od rane mladosti bila je u mentalnim institucijama.

Prokletstvo obitelji nakon toga je nastavila Mary Kennedy, supruga Roberta Kennedyja Jr., sina Johnova brata. Pronašli su je mrtvu 2012. godine. Dvije godine prije smrti rastala se od supruga, a živjela je sama. Kasnije je objavljeno kako si je oduzela život, a obitelj je u priopćenju istaknula kako je Mary bila sjajna osoba koja je bila puna ljubavi.

Još i danas piše se o obitelji bivšeg američkog predsjednika koju mediji prate često u svjetlu upravo njihovih tragedija.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jamie Lee Curtis (Foto: Profimedia) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: AFP) Jamie Lee Curtis (Foto: AFP) +4 Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Celebrity Legendarna glumica u 62. odbacila sve mjere opreza pa iznenadila potezom tijekom šetnje

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene