okupili se na "progledaj srcem"

Tko su predvodnici kršćanske duhovne glazbe u Hrvatskoj? Imaju status rock-zvijezda, pune Arene i stadione, a neki su prije žarili domaćom scenom!

Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb Željko Hladika/Pixsell 1/38 >> Pogledaji ovu galeriju Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 1 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 3 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 4 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 5 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 6 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 7 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 10 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 11 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 8 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 14 +27 Koncert Progledaj srcem u Areni Zagreb - 16 Galerija

Koncert "Progledaj srcem" u Areni Zagreb okupio je najveća imena hrvatske kršćanske duhovne glazbe. Evo tko su oni.

Ovog vikenda u Areni Zagreb održava se jubilarno 10. izdanje duhovno-glazbenog spektakla "Progledaj srcem".

Prvi rasprodani koncert održan je u petak pred 18 tisuća ljudi, a slijedi još jedan u subotu. U dva dana na pozornici se očekuje 14 izvođača, među kojima su i poznata imena domaće scene koja su se okrenula duhovnoj glazbi.

Nekoć popularni domaći dance-pop izvođač Alan Hržica danas je jedan od predvodnika kršćanske duhovne glazbe u Hrvatskoj, baš kao i sestre Ivana i Marija Husar, koje su se proslavile kao pjevačice grupe Divas.

Zbog ovog koncerta na pozornicu se vratio i legendarni Rafael Dropulić Rafo, pobjednik showova Nove TV "Story Supernova Music Talents" i "Farma", koji se prije nekoliko godina povukao sa scene i posvetio vjeri.

Nastupaju i sestre Palić, koje su među najpoznatijim pratećim vokalima domaće scene, a tu su i sestre Ramljak iz Međugorja, koje su 2017. godine sudjelovale u showu "Supertalent".

Među popularnim izvođačima dugovne glazbe je i bend Amorose, koji je osnovan 2015. godine. Skupinu čine Iva Smojver, Martina Pustički i Mateja Bunčić, a ove godine izdale su i svoj prvi album pod nazivom "Gdje god zoveš", na kojem je i hit-duet "Jahve" s Alanom Hržicom.

Nastupa i sastav Božja slava band, koji je jedan od najdugovječnijih duhovnih bendova u Hrvatskoj, koji nastao iz molitvene zajednice u zagrebačkoj Župi Krista Kralja, a prvi nastup imali su 1994. godine na božićnom koncertu u crkvi sv. Katarine.

To je i grupa Emanuel iz Velike Gorice, koja je dosad su izdala šest albuma, a njihov peti album u prvom je tjednu od izlaska bio najprodavanije izdanje u Hrvatskoj.

Osječki kantautor Matej Galić još je jedan od popularnih izvođača duhovne glazbe koji redovito pjeva na koncertu "Progledaj srcem", a nastupa i u sklopu skupine Yeshua te organizira brojne koncerte diljem Europe.

Koncert "Progledaj srcem" prije nekoliko godina okupio je i čak 50 tisuća ljudi na stadionu Maksimir.

"Počelo je s 2 tisuće ljudi, toliko je mogao Hipocentar okupiti da bi na kraju bio Maksimir s 50 tisuća ljudi, skoro 2 pa rasprodane Arene", pohvalio se nedavno Alan Hržica u IN magazinu.

"Za duhovnu scenu, za duhovnu glazbu u Hrvatskoj je to velika stvar, velika stvar i u evangelizaciji, jer glazba je najbrži put do srca", poručila je tom prilikom Marija Husar Rimac.

Koliko je duhovna glazba popularna u Hrvatskoj, dokazuju i milijuni pregleda koje naši predvnodici u ovom žanru imaju na YouTubeu.

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Kimberley Garner - 8 Kimberley Garner - 7 Kimberley Garner - 6 Kimberley Garner - 5 +24 Kimberley Garner - 4 Celebrity Kraću haljinu vjerojatno nije mogla ni pronaći, a manjak materijala bio je vidljiv i kad je fotografima okrenula leđa

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Prijović i tata Nedeljko Prijović - 6 Aleksandra Prijović i tata Nedeljko Prijović - 5 Aleksandra Prijović i tata Nedeljko Prijović - 3 Nedeljko Prijović +27 Nedeljko Prijović Celebrity Evo kako izgleda otac Aleksandre Prijović, udaljili su se još dok je bila dijete, a poznato je u kakvim su odnosima danas

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene