tko je pogriješio?

Stručnjaci objasnili tko je odgovoran u slučaju nesreće s oružjem na setu filma: "Ova tragedija je potpuni misterij"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) +0 Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Galerija

Stručnjaci za vatreno oružje pojasnili su čija je odgovornost u slučaju tragedije koja se dogodila na setu filma u Novom Meksiku, gdje je Alec Baldwin usmrtio snimateljicu i ranio redatelja.

Šokantna vijest da je holivudski glumac Alec Baldwin na setu filma "Rust" pištoljem usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu obišla je čitav svijet, a cijelu situaciju komentirao je između ostalih i Mike Tristano (60). Tristano je inače holivudski oružar s više od 30 godina iskustva iza sebe te je za Daily Mail istaknuo kako je krajnja odgovornost za sigurnost s oružjem upravo na oružaru koji brine o tome na setu filmova.

Pogledaj i ovo Alec Baldwin Istraga se nastavlja Nova izvješća stručnjaka za oružje Alecu Baldwinu opet bi mogla stvoriti probleme: ''Okidač je povučen...''

"U cijevi poštolja su trebali biti ćorci, a posao oružara je da provjeri sigurnost svega prije nego što oružje preda bilo kome drugome", naglasio je. "Oružar se nakon toga brine da glumac stoji na predviđenom mjestu te da nikada oružje ne uperi prema članovima snimateljskog tima. Takve scene se u praksi kasnije monitraju na način da izgleda kako je oružje upereno u smjeru u kojem žele da bude", kazao je oružar.

"Upravo zbog te činjenice cijela industrija je u šoku. Kako je točno došlo do ovakve tragedije potpuni je misterij", dodaje Tristan. Oružar je inače ranije radio na jednom filmu s Alecom 1998. godine te je rekao kako je glumac vrlo profesionalan te detaljno pazi da sve ide kako treba. "Zaista sam se iznenadio kada sam čuo što se dogodilo", rekao je.

Instruktor i koordinator za vatreno oružje, Dave Brown, još je prije nekoliko godina za American Cinematographer objasnio kakvi se pištolji koriste na snimanju filmova. Na velikom broju setova pištolji koji služe kao rekviziti zapravo su pravi pištolji, a koriste se zbog vjerodostojnosti priče. Brown je objasnio i da "slijepi metak" zaista može usmrtiti nekoga u neposrednoj blizini. "Ćorak je sličan pravome metku, a razlika od pravoga metka je u tome što ćorak nema projektila na vrhu čahure punjene barutom. Vrh čahure je zatvoren voskom kako bi barut ostao unutra, a pri ispaljivanju takvog metka se dobije isti prasak, no bez smrtonosnog projektila", objasnio je.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Paris Ivana Paris - 3 Ivana Paris Jelena Urukalo, Sandi Cenov, Ivana Paris i Vedrana Linardić +6 Ivana Paris i Vedrana Linardić Celebrity Teški trenuci u životu naše bivše misice Ivane Paris: Iznenada je preminula njezina mlađa sestra

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mustafa Nadarević, Miraj Grbić Mustafa Nadarević, Miraj Grbić +0 Miraj Grbić, Marija Omaljev (FOTO: Instagram) Celebrity Legendarni Čombe postao otac i objavio prvu fotku s bebicom koja je na svijet stigla već prije nekoliko dana!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene