Do kud će ovo ići

Što stoji iza raspada Prljavog kazališta? Sve se počelo kuhati još prošle godine, nakon čega kreće borba

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Prljavo kazalište - 4 Prljavo kazalište - 7 Prljavo kazalište - 6 Prljavo kazalište - 5 Prljavo kazalište - 3 Prljavo kazalište - 2 +0 Prljavo kazalište - 1 Galerija

Nakon 45 godina raspali su se Prljavci, a šuškanja su krenula još prošle godine zbog planiranja nastupa na Krku.

Nakon 45 godina raspala se stalna postava Prljavog Kazališta.
A sve se počelo kuhati prošle godine. Bubnjar Tihomir Fileš tvrdi kako je Jasenko Houra radio album pod imenom ''Prljavo Kazalište'', planirao i nastup na Krku. No sve bez njega.

Pogledaj i ovo Prljavo kazalište - 1 pomalo tajnoviti Prljavo kazalište svoju turneju započinje u Rijeci: "Nastup i lista pjesama nešto su drugačiji nego prethodnih godina''

''Na kraju su povukli i Bodaleca ta dvojica i počeli su raditi novi album koji smo dobrano načeli u garaži. Tu smo još puštali da vidimo što će se desiti, ali ovo je sad bilo zadnje kad smo vidjeli plakate. On može raditi album samo ne pod imenom Prljavo kazalište. On može svirati samo ne pod imenom Prljavo kazalište'', rekao je Tihomir Fileš, bubnjar i osnivač Prljavog kazališta. 

Pa kreće borba koja će očito uključivati i sud - tko ime benda smije koristiti. Fileš kaže kako je on vlasnik žiga. Pod tim imenom planira i knjigu.

''Ja sam se osim što sam bio osnivač bio sam i bubnjar bio sam i autor u aranžmanskom dijelu svih pjesama i bavio sam se i tom produkcijom, tako da ono cijeli posao je bio na meni, a Houra je radio pjesme. ''

Na Krku se nastup treba održati 24. lipnja. Organizator je općina Vrbnik, koju je šokiralo što neće biti puni sastav, ali i da je problem ime benda.

''Ma naravno da definitivno ne bi želio da nas netko tuži zbog problema koji je nastao. Za dan dva znat ćemo sve, ako ne bude moguće idemo na alternativu'', rekao je Dragan Zahija, načelnik Općine Vrbnik.

Zajedno su svirali godinama, a sada se Fileš s ostalim članovima ni ne čuje.

''Pa ja se s Mladenom nisam čuo otkad je počela drama. Ja ću isto sad stati na tome jer nema smisla da se hrvamo u blatu.''

Mladen Bodalec na pozive nije odgovarao, a Jasenko Houra kaže kako je pretpostavio da će se to tako odigrati, no da ne drži vodu o čemu priprema službenu izjavu.

Glazbeni kritičar Hrvoje Horvat kaže - naravno, ovo je najveći udarac za fanove.

''Moglo bi se dogoditi ono sto se dogodilo novim fosilima da nastave svirat kao kazalište ili prljavci. I jedno i drugo je suluda kombinacija jer se radi o dvoje ljudi koji su ključni u grupi.

Kako će se situacija odviti treba vidjeti, no jasno je da sastav koji je postao kultni rock bend na ovom području - zajedno više ne može.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene