Od propaliteta do slave

Ostvario je hollywoodski san, a za sve je zaslužna ONA!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Robert Downey Jr. prošao je put od propalice do najplaćenijeg glumca, no njegov životni put nije bio ni malo lak.

Slavni glumac Robert Downey Jr. našao se na samom vrhu Forbesove liste najplaćenijih glumaca treću godinu zaredom zahvaljujući zaradi od 80 milijuna dolara u godinu dana. 50-godišnji glumac snimio je samo dva filma u godinu dana, ali uspio je zasjesti na prvo mjestu zahvaljujući tome što glumi jednog od najpopularnijih superheroja.

 

Believe it or not, I'm about to shoot @renner4real with a rubber band ... #avengers #ageofultron #presstour #marvel

A photo posted by Robert Downey, Jr. (@robertdowneyjr) on

Pogledaj i ovo Robert Downey Jr. ''Naš Iron Man..." Holivudski miljenik zabrinuo obožavatelje izgledom u novom videu, mnogi se pitaju samo jedno!

I upravo je to uloga koja mu omogućava da živi pravi američki san. Ima vilu, ranč s konjima, privatni avion, privatnog kuhara kojeg svugdje vodi sa sobom te je uvijek u društvu lijepih dama. No, nije oduvijek sve bilo tako divno.

Prvi put je drogu probao u šestoj godini života, kada mu je otac narkoman ponudio 'joint'. Glumac je otkrio da je drogu počeo konzumirati s ocem, a uskoro se počeo opijati svaki dan.

Trojica veličanstvenih – Oni su najbolje plaćeni glumci

Rano se ispisao iz škole da bi počeo da studirati glumi, a prva uloga koja ga je proslavila je bio 'Chaplin' iz 1992. Tada su ga kritičari opisali kao najboljeg glumca svoje generacije, no tada ga je droga povukla na dno.

Njegov prvi brak je okončan budući da je neprestano bio iza rešetaka zbog korištenja kokaina. Paralelno je volio i oružje. Jednom se na sastanku s režiserom pojavio dva sata kasnije od ugovorenog termina, noseći u rukama napunjenu pušku za koju nije želio otkriti od kuda mu.

Nakon burnog razdoblja života, 2003. je upoznao sadašnju suprugu, producenticu Susan Downey.

Ona mu je postavila ultimatum - ja ili droga. Ušao je u program odvikavanja od 12 koraka, meditirao je i opisao borbu sa zavisnošću kao buđenje iz 20-godišnje kome. I tako je žena riješila njegov problem budući da je sada među najtraženijim glumcima u Hollywoodu.

 

Remember to hug your dad today, everyone—they’re probably the reason you’re so wonderfully weird. Happy Father’s Day.

A photo posted by Robert Downey, Jr. (@robertdowneyjr) on

Njegov zvjezdani status pomogao je uspjehu filmova Sudac i Osvetnici 2: Vladavina Ultrona. Potonji je zaradio 1,4 milijarde, dok Forbes predviđa da će slavni glumac zaraditi 40 milijuna dolara zahvaljujući ponovnoj ulozi Iron Mana u filmu Captain America: Civil War, koji izlazi 2016. godine. Na drugom mjestu Forbesove liste nalazi se Jackie Chan, koji je zaradio 30 milijuna manje od Roberta, a treći je Vin Diesel sa zaradom od 47 milijuna dolara, ponajprije zahvaljujući uspjehu novog nastavka filmskog serijala Brzi i žestoki. Četvrto mjesto zauzeo je Bradley Cooper, a u top-pet nalazi se i Adam Sandler sa zaradom od 41 milijun dolara.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene