Preminuo u 62. godini

Tužan odlazak srpskog glazbenika, pronađen je mrtav u fotelji, bravar je morao provaljivati u stan

Toni Montano Toni Montano YouTube/Screenshot 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Toni Montano Toni Montano +0 Toni Montano Galerija

Velibor Miljković, poznat kao Toni Montano, pronađen je mrtav u svom stanu.

Srpski glazbenik Velibor Miljković, poznat kao Toni Montano, preminuo je u srijedu u 62. godini, potvrđeno je za portal Nova.rs.

Miljković je pronađen mrtav u svom stanu. Upućena patrola na licu mjesta zatekla je Snežanu Miljković, sestričnu preminuloga, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i da nije otvarao vrata stana.

"Angažirali su bravara koji je otvorio stan, gdje je u fotelji zatečen glazbenik. Na lice mjesta izašla je ekipa hitne pomoći koja je konstatirala smrt. Izvršen je očevid, a stan je zapečaćen. Tragova nasilne smrti nema", naveo je Kurirov izvor.

Rođen kao Velibor Miljković u Beogradu 1962., karijeru je započeo kao pjevač u punk rock bendu Radost Evrope, koji je osnovan 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj glazbenika, uključujući Dimeta Todorov,a koji je kasnije bio član Partibrejkersa. Uglavnom su nastupali u beogradskom Studentskom kulturnom centru i izvodili pjesme grupe Ramones, ali i svoje. Grupa se razišla 1985. godine, a dio njihova materijala našao se na debitantskom albumu Miljkovića, koji je započeo solu karijeru. Na tada popularnom festivalu MESAM osvojio je tri nagrade.

Velibor Miljković sebi je tada nadjenuo nadimak Toni Montano, inspiriran glavnim likom kultnog filma Briana de Palme "Lice sa ožiljkom", s Alom Pacinom u glavnoj ulozi.

Prvi album pod imenom Toni Montano objavio je 1986., a producirao ga je Borut Činč iz benda Buldožer. Sljedeći album "Talični Tom je mrtav" izišao je godinu danas kasnije, a 1988. objavljen je i live album "Mi smo iz Beograda".

"Lovac na novac" uslijedio je 1991., a posljednji studijski album "Srećan rođendan" objavio je 1999. godine, dok je posljednji službeni singl "Neću da budem šljam" svjetlo dana ugledao 2012. Isto se zvala i kompilacija koja je izašla sedam godina kasnije.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Portret Kate Middleton Kate Middleton - 1 Kate Middleton u zelenoj haljini - 3 Kate Middleton u zelenoj haljini - 2 +26 Kate Middleton u zelenoj haljini - 1 Celebrity Novi portret Kate Middleton izazvao je burne reakcije, javnost ne vjeruje što vidi: "Što se dogodilo njezinu prekrasnom licu?"

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Seka Aleksić i suprug - 1 Seka Aleksić i suprug - 2 Seka Aleksić i suprug - 3 Seka Aleksić - 2 +22 Seka Aleksić - 2 Celebrity Seka Aleksić već je dugo godina u sretnom braku, ali malo tko zna njihovu razliku u godinama: "Bila sam napadna kad sam ga vidjela..."

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene