komemoracija za Bulajića

Dostojanstven oproštaj od redateljskog velikana uz njegovo najveće filmsko ostvarenje, koje mu je donijelo i nominaciju za Oscara!

Komemoracija za Veljka Bulajića Komemoracija za Veljka Bulajića Vedran Peteh/Cropix 1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Komemoracija za Veljka Bulajića Komemoracija za Veljka Bulajića Komemoracija za Veljka Bulajića - 1 Komemoracija za Veljka Bulajića - 2 Komemoracija za Veljka Bulajića - 3 Komemoracija za Veljka Bulajića - 4 Komemoracija za Veljka Bulajića - 5 Komemoracija za Veljka Bulajića - 6 Komemoracija za Veljka Bulajića - 7 Komemoracija za Veljka Bulajića - 8 +18 Komemoracija za Veljka Bulajića - 9 Galerija

Nakon posljednjeg ispraćaja, održana je i komemoracija za redatelja Veljka Bulajića.

U zagrebačkom Branimir Centru održana je komemoracija za filmskog redatelja Veljka Bulajića.

Na komemoraciji je prikazan film o Bulajiću kroz koji su se obitelj, prijatelji, kolege i drugi okupljeni prisjetili njegova života i stvaralaštva.

Mnogi su održali i govore, uključujući glumce Gorana Grgića i Kseniju Marinković, redatelja Danila Šerbedžiju i filmskog kritičara Boška Piculu.

Nakon komemoracije uslijedila je projekcija restauriranog filma "Bitka na Neretvi" iz 1969. godine koji je bio nominiran za nagradu Oscar za najbolje inozemno filmsko ostvarenje.

Prije komemoracije na groblju Mirogoj održan je i posljednji ispričaj Bulajića, kojemu su nazočile brojne poznate osobe. Govore ne posljednjem ispraćaju održali su bivši predsjednik Stjepan Mesić i redatelj Vinko Brešan, a među okupljenima su bili glumci Rade Šerbedžija, Anja Šovagović Despot i Urša Raukar, bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, redatelj Hrvoje Hribar, političari Vesna Škare Ožbolt, Tomislav Tomašević, Luka Bebić te mnogi drugi.

Podsjetimo, Veljko Bulajić preminuo je nakon kratke bolesti u utorak 2. travnja, u dobi od 96 godina. Bio je jedan od najvećih filmskih redatelja s naših prostora koji je trajno oblikovao jugoslavensku i hrvatsku kinematografiju.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Dvornik Danijela Dvornik Danijela Dvornik Danijela Dvornik +25 Danijela Dvornik Celebrity Danijelu Dvornik sudbina spojila s posebnom osobom, život ih je puno puta razdvajao, a sada su napokon zajedno na Braču!

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Popović, Severina i Ana Vučković Ana Vučković, Severina, Vedrana Vasić Severina - 1 Severina +22 Severina Celebrity Severina pokazala svoj zagrebački stan, pri uređivanju luksuzne nekretnine pazila je na svaki detalj, a rado i ugošćuje bliske osobe

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene