Priča koja tjera suze na oči

Roditelji mu nikada nisu htjeli doći na koncert, ali on je na svakom napravio nešto posebno za njih

Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) +0 Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 1 Galerija

Želja roditelja Đorđa Balaševića bila je da se njihov sin bavi geografijom, a ne glazbom.

Iako se glazbom bavio gotovo cijeli život Đorđe Balašević jednom je prilikom za IN Magazin ispričao neke nepoznate detalje svoje bogate glazbene karijere i odnosa s roditeljima koji nikada nisu bili na njegovu koncertu. 

Pogledaj i ovo Beba Balašević ''Ja sam bila šokirana...'' Kći Đorđa Balaševića ispričala je na koji je ružan način saznala da je izgubila oca, a i zašto se obitelj protivi tribute bendovima!

"Ušao sam na ovu scenu kao amater, nije mi palo na pamet da ću pjevati. Muško koje pjeva, to je bila sramota kod nas u obitelji, ali kao kad učiš vozit bicikl, pa te netko mora uhvatiti, eto tako su oni mene vraćali u balans", izjavio je tada Đorđe.

Njegovi roditelji Jovan Balašević i Veronika Elvira Matilda Dolenc, smatrali su da bi se Đorđe trebao baviti geografijom za što se i školovao i protivili su se odluci da se bavi glazbom. Nikada nisu bili na njegovom koncertu, ali uvijek im je čuvao dva prazna mjesta, a u javnosti je rijetko o njima pričao.

No zato su se uz njegove pjesme generacije se zaljubljivale, veselile, ali i tugovale.

"To je poseban soj ljudi, patetičnih, ja kažem poetičnih da izvučem priču. To je uvijek na ivici, patetika, kič i umejtnost su blizu. Bila je jedna curica koja mi je rekla da su sve moje pjesme patetične i životne, ja sam rekao da jesu, život zna biti patetičan daleko više od Balaševićevih stihova", zaključio je legendarni Đorđe.

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života u Novom Sadu od posljedica upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus. 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 1 Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 3 Đorđe Balašević (FOTO: Pixsell) Đorđe Balašević (VIDEO: Davor Visnjic/PIXSELL) +1 Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 4 Celebrity Odlazak Panonskog mornara: Legendarni Đorđe Balašević preminuo u 68. godini

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene