Prizori koji slamaju srce

Najveće holivudske zvijezde ovacijama pozdravile kolegu koji se bori s teškom bolesti, njihov potez vidljivo ga je dirnuo

Michael J. Fox - 1 Michael J. Fox - 1 Profimedia 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Michael J. Fox - 6 Michael J. Fox - 5 Michael J. Fox - 4 Michael J. Fox - 2 Michael J. Fox - 3 Michael J. Fox - 10 Michael J. Fox - 9 Michael J. Fox - 8 Michael J. Fox - 7 Michael J. Fox - 6 +22 Michael J. Fox - 4 Galerija

Michael J. Fox zaradio je ovacije publike nakon što je ustao iz kolica kako bi dodijelio nagradu za najbolji film na BAFTA dodjeli nagrada.

Michael J. Fox dobio je ovacije najvećih holivudskih zvijezda na dodjeli filmskih nagrada BAFTA 2024. godine.

Glumca, koji se bori s Parkinsonovom bolešću, dovezli su na podij u kolicima, a on je pred svima uz pomoć jednog mladića stao na noge i prišao stoliću kako bi nagradu za najbolji film dodijelio ''Oppenheimeru''.

Margot Robbie, Bradley Cooper, Barry Keoghan, Cillian Murphy i mnoge druge zvijezde pljeskali su mu kako bi mu dali podršku i zahvalu za njegova filmska ostvarenja koja je radio prije nego je ova okrutna bolest uzela maha.

Legendarna filmska zvijezda 80-ih bila je vidno dirnuta reakcijom.

''Postoji razlog zašto kažu da su filmovi magija jer vam filmovi mogu promijeniti dan. Mogu promijeniti vaš pogled na svijet. Ponekad vam mogu promijeniti život'', rekao je Michael na pozornici.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Michael je simptome ranog početka Parkinsonove bolesti pokazao još 1991. na snimanju filma ''Doc Hollywood'', a liječnici su mu rekli da za nekoliko godina više neće moći raditi.

Nakon što mu je postavljena dijagnoza, Michael je počeo puno piti i pao je u depresiju. No, nakon što je potražio pomoć, otrijeznio se i javno otkrio svoje stanje 1998. godine.

O tome zašto je toliko godina skrivao Parkinsonovu bolest, Michael je rekao: ''Nisam znao što će mi učiniti, kako će se manifestirati. Nisam znao što očekivati i nitko mi zapravo nije mogao reći što očekivati.''

Prošle godine izdao je dokumentarac za Apple TV+ o svojoj karijeri i životu s bolešću. Dio filma koji je mnoge rastužio je i scena u kojoj je Michael detaljno opisao i srceparajući trenutak kad je otkrio dijagnozu svojoj supruzi Tracy.

''Rekao sam Tracy vijest, a ona mi je na to kratko šapnula: "U zdravlju i bolesti''.

Dodao je i da nitko izvan njegove obitelji nije znao za dijagnozu te je uzimao tablete kako bi sakrio simptome.

Otkako mu je dijagnosticirana, Michael neumorno radi na prikupljanju sredstava u pokušaju pronalaska lijeka za Parkinsonovu bolest. Osnovao je Zakladu Michaela J. Foxa za pomoć istraživačkim naporima.

''Shvatio sam da to moram pokrenuti i pretvoriti u nešto što će utjecati na druge ljude'', rekao je.

''Imam Parkinsonovu bolest, borim se s njom. Teško je, iritantno, malo je više nego iritantno, ali za neke ljude ona doista može biti razorna'', dodao je.

Prošle godine u lipnju, Michael je gostovao na jednom panelu u Los Angelesu, a dok se penjao na pozornicu sa štakama pao je. Snimka koja se tada proširila internetom rastužila je gomilu javnosti.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić - 4 Franka Batelić - 3 Franka Batelić - 2 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 1 +26 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 4 Celebrity Franka Batelić podijelila urnebesni video kćeri koja je u rano jutro pjevala naš veliki hit: ''Greta u 6 i 30!''

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Izabel Kovačić - 2 Izabel Kovačić - 5 Izabel Kovačić - 3 Izabel Kovačić - 1 +24 Izabel Kovačić - 5 Celebrity Izabel Kovačić javila se sa skijanja, ali sin Ivan je ipak prava zvijezda ovog obiteljskog zimovanja!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene