''teško je, ali borim se''

Sve tužniji prizori glumca kojeg i danas obožavamo gledati u hit-filmu, okrutna bolest sve mu više otežava život

Michael J. Fox - 5 Michael J. Fox - 5 Profimedia 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Michael J. Fox - 6 Michael J. Fox - 4 Michael J. Fox - 5 Michael J. Fox - 3 Michael J. Fox - 2 Michael J. Fox - 9 Michael J. Fox - 10 Michael J. Fox - 8 Michael J. Fox - 7 Matthew Perry i Michael J.Fox +21 Michael J. Fox - 5 Galerija

Glumac Michael J. Fox sve više rastužuje prizorima nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, o njoj je snimio i dokumentarac.

Glumac Michael J. Fox bori se s okrutnom dijagnozom, Parkinsonovom bolesti, za koju je saznao još 1991., a njegovo stanje u posljednje je vrijeme pogoršano.

Prošle godine izdao je dokumentarac za Apple TV+ o svojoj karijeri i životu s bolešću.

Uoči dodjele nagrada BAFTA za koju je nominiran, Michael je gostovao u intervjuu pa ispričao svoju borbu s bolešću na koju na neki način gleda i kao dar koji ga motivira za dalje.

Otkako mu je dijagnosticirana, Michael neumorno radi na prikupljanju sredstava u pokušaju pronalaska lijeka za Parkinsonovu bolest. Osnovao je Zakladu Michaela J. Foxa za pomoć istraživačkim naporima.

''Shvatio sam da to moram pokrenuti i pretvoriti u nešto što će utjecati na druge ljude'', rekao je.

''Imam Parkinsonovu bolest, borim se s njom. Teško je, iritantno, malo je više nego iritantno, ali za neke ljude ona doista može biti razorna'', dodao je.

Michael je simptome ranog početka Parkinsonove bolesti pokazao još 1991. na snimanju filma ''Doc Hollywood'', a liječnici su mu rekli da za nekoliko godina više neće moći raditi.

Nakon što mu je postavljena dijagnoza, Michael je počeo puno piti i pao je u depresiju. No, nakon što je potražio pomoć, otrijeznio se i javno otkrio svoje stanje 1998. godine.

O tome zašto je toliko godina skrivao Parkinsonovu bolest, Michael je rekao: ''Nisam znao što će mi učiniti, kako će se manifestirati. Nisam znao što očekivati i nitko mi zapravo nije mogao reći što očekivati.''

Dio filma koji je mnoge rastužio je i scena u kojoj je Michael detaljno opisao i srceparajući trenutak kad je otkrio dijagnozu svojoj supruzi Tracy.

''Rekao sam Tracy vijest, a ona mi je na to kratko šapnula: "U zdravlju i bolesti''.

Dodao je i da nitko izvan njegove obitelji nije znao za dijagnozu te je uzimao tablete kako bi sakrio simptome.

Prošle godine u lipnju, Michael je gostovao na jednom panelu u Los Angelesu, a dok se penjao na pozornicu sa štakama pao je. Snimka koja se tada proširila internetom rastužila je gomilu javnosti.

A posljednji je put u javnosti viđen prije nekoliko dana gdje je sa suprugom i prijateljima gledao košarkašku utakmicu u New Yorku.

Pogledaji ovo Film Povratak u budućnost - 3 Nekad i sad Sjećate se ekipe kultnog "Povratka u budućnost"? Evo kako izgledaju i što rade 38 godina kasnije!

Michael je glumačku karijeru započeo kasnih 1970-ih, ali proslavio se tek u filmu Stevena Spielberga "Povratak u budućnost" 1985., u dobi od 24 godine. Uloga je trebala pripasti Ericu Stoltzu, ali film je ponovno snimljen s Foxom nakon što su producenti mislili da prva verzija nije uspjela. Nakon što je postao holivudska zvijezda zahvaljujući ''Povratku u budućnost'' i srednjoškolskoj komediji ''Mladi vukodlak'', Michael se okrenuo i televiziji pa je glumio Mikea Flahertyja u političkom sitcomu ''Svi gradonačelnikovi ljudi''.

Sa suprugom Tracy ima četvoro djece, Sama, Aquinnah, Schuyler i Esme.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene