"Čekao me"

Neutješna Matija Vuica otkrila kako su izgledali posljednji trenuci života njenog Jurice: "U naše tri minute rekla sam mu sve važno"

Matija Vuica i Jurica Popović Matija Vuica i Jurica Popović Ranko Suvar/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Matija Vuica i Jurica Popović Matija Vuica - 1 Matija Vuica - 6 Matija Vuica Matija Vuica i Jurica Popović Matija Vuica i Jurica Popović In Magazin: Matija Vuica i Jurica Popović - 2 In Magazin: Matija Vuica i Jurica Popović - 1 Jurica Popović i Matija Vuica - 2 Jurica Popović i Matija Vuica - 1 +19 Jurica Popović i Matija Vuica - 1 Galerija

Matija Vuica progovorila o posljednjim danima života Jurice Popovića koji je preminuo 28. prosinca prošle godine.

Naša modna dizajnerica i pjevačica Matija Vuica ostala je neutješna nakon smrti svog dugogodišnjeg partnera Jurice Popovića, no sada je smogla snage da progovori o posljednjim trenucima njegova života tijekom kojih je bila uz njega.

66-godišnja Matija tako otkrila kako je Jurica u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema od kojih se nikako nije mogao oporaviti.

"Jure je od djetinjstva znao imati tako visoke temperature, no nikad ovako dugo. Bila sam uz njega u našem stanu. Temperatura ga je iscrpljivala", izjavila je Matija za magazin Gloria.

Otkrila je i kako je Jurica bio nesretan jer se morao odmarati, a i ona je zbog svega bila uzela pauzu od posla.

"Kao da sam znala da ću biti u stisci s vremenom. I uistinu, Jure je morao u bolnicu. Tih 14 dana provela sam uz njega, spavajući na fotelji uz njegov krevet. Nismo se odvajali. Bio je pokretan, pričali smo, porukama se dopisivao s prijateljima. Svakodnevno je pratio vijesti, posebno one o Dinamu jer je bio zaljubljenik u taj klub. Baš kao i u nogomet koji je rekreativno igrao odmalena, a nikada nije propuštao zaigrati za Humane zvijezde Hrvatske", otkrila je.

Dodala je i kako je žarko priželjkivao da ode kući iz bolnice u kojoj je završio te otkrila kako su je iz nje nazvali.

"Čekao me. U te tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno. Još se osjećam kao da su nam ukrali taj zadnji dan. Ta jedna noć i njemu i meni puno bi značila. Jedino što imamo je zajedničko vrijeme. I to nam je oduzeto", zaključila je neutješna Matija.

Matijina i Juričina ljubavna priča započela je prije više od 40 godina u rodnom im Metkoviću, zajedno su osnovali bend Trotakt, a surađivati su nastavili i u grupi Gracija.

Svoj prvi zajednički zagrebački nastup održali su na sam Badnjak prije 42 godine, a upoznali su se na šetalištu pokraj Neretve gdje su svi izlazili u vrijeme kada su bili srednjoškolci.

"To smo mi zvali idemo ispred hotela i tu je svaki kibicirao, svatko svakoga. Jure je studirao u Splitu i dolazio je kao kicoš. On je nama bio neka nova faca. Tu se, eto, dogodilo. Na svakoj rivi ima stup za koji se nešto veže. Tamo su se vezali brodovi, a očito se još nešto vezalo. Veze", otkrila je Matija u jednom od intervjua za IN magazin.

Njihova ljubav bila je jedna od najskladnijih na domaćoj glazbenoj sceni i slovili su kao jedan od omiljenih parova, dok pred oltar nisu nikad stali.

"Ista smo generacija, ali on je bio novi lik i poprilično nedostupan. Zato mi je i bio napet pa sam se potrudila da me primijeti, što mi je nakon nekog vremena i uspjelo. I tako... od platonske ljubavi do danas, trajemo u komadu. To je bio odabir za cijeli život, obostrano", ispričala je Matija jednom prilikom za Story.

Podsjetimo, Jurica se glazbom bavio od 1981. godine, autor je stotina pjesama grupa Trotakt projekt i Gracije, čiji je bio osnivač, a bio je poznat i kao kantautor pod imenom DJ Pop.

Prošle je godine proslavio 40 godina uspješne glazbene karijere i imao je nove planove, koje, nažalost, nije uspio ostvariti. Nedavno je objavio svoj novi, sedmi po redu album "Preslagivanje", na kojem je svoj obol dala i Matija Vuica, a koji je najavljivao velike promjene u životu.

"Preslagivanje, odnosi se u principu na mene. Znači, odlučio sam promijeniti neke stvari u životu. Dotičem se i toga kako izgleda zadnja polovica našeg života i što bi u njoj trebalo raditi i kako se postaviti. Jedna od težih odluka koje bi trebao napraviti jest znati reći ne. Mislim da u startu trebamo više voljeti sebe. Ako volimo sebe, onda ćemo lakše znati reći i ne'', objasnio je Jurica u svom posljednjem intervjuu za IN magazin.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Meri Cetinić Meri Cetinić Meri Cetinić Meri Cetinić +28 Meri Cetinić Nekad i sad Našu pjevačku divu više nije lako prepoznati, a nakon teškog razdoblja u javnosti se rijetko pojavljuje

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Will Poulter - 1 Will Poulter - 2 Will Poulter i Emma Roberts Bobby T - 4 +12 Bobby T - 2 Nekad i sad Pamtimo ga kao slatkog dječaka iz hit-filma, a sada je zaveo 14 godina stariju ljepoticu koja nije odoljela njegovu seksepilu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene