"Već fališ"

Shrvani kolege opraštaju se od Duška Valentića, sućut je iskazao i predsjednik Sabora: "Adio, Papundek!"

Duško Valentić Duško Valentić Goran Mehkek/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Oproštaj od Duška Valentića Oproštaj od Duška Valentića Oproštaj od Duška Valentića Duško Valentić u seriji Kumovi Duško Valentić u seriji Kumovi Duško Valentić Duško Valentić Duško Valentić Duško Valentić Duško Valentić +19 Duško Valentić Galerija

Brojni kolege i prijatelje oprostili su se od Duška Valentića, koji je preminuo u 75. godini.

Odlazak našeg kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Duška Valentića rastužio je brojne njegove kolege, koji su mu na društvenim mrežama uputili posljednje zbogom.

"Počivaj u miru, dragi Duško", napisala je glumica Daria Lorenci Flatz u pričama na Instagramu.

"Laku noć, dragi Duško Valentić... Čovjek, kavalir, veseljak, glumac, džentlmen", oprostila se od kolege i Ecija Ojdanić.

"Ode moj televizijski deda. Duško, tvoje veselje nikad se neće zaboraviti", napisala je glumica Katarina Baban uz fotografiju na kojoj pozira s Valentićem.

"Već fališ, znaš", napisala je glumica Nadia Cvitanović na Instagramu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nadia Cvitanović (@nadcvitan)

"Dragi moj Duško, bilo je lijepo poznavati te", "Falit će mi naše kave, tvoj osmijeh, tvoje šale i tvoja duhovitost", "Adio, Papundek", neki su od komentara Duškovih prijatelja ispod glumičine objave.

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju sućut obitelji glumca te je naglasio da će njegova umjetnička ostvarenja ostati trajna vrijednost u hrvatskoj kulturi.

"Napustio nas je čovjek koji je svojom glumačkom osobnošću obilježio brojne televizijske serije, filmove i kazališne predstave, posebno u Gavelli, Teatru ITD i Hrvatskom narodnom kazalištu. Iza njega ostaje prepoznatljivi, karakteristični glumački izričaj koji je zajedno s neospornim talentom unio u različite zapažene uloge. Mnogim generacijama publike najviše se urezao u sjećanje kao Papundek u 'Velom mistu', ulogom s kojom će ostati upisan u anale hrvatskog glumišta", naveo je Jandroković u izrazima sućuti u ime Hrvatskog sabora i osobno.

Naglasio je da je odlazak cijenjenog televizijskog i kazališnog glumca Duška Valentića veliki gubitak, a njegova će "umjetnička ostvarenja ostati trajna vrijednost i doprinos hrvatskom kulturnom stvaralaštvu".

Kazališni, televizijski i filmski glumac Duško Valentić, kojega će šira publika najviše pamtiti po ulozi Papundeka u seriji "Velo misto", umro je u nedjelju u Zagrebu u 75. godini.

Duško Valentić rodio se 31. siječnja 1950. godine u Pančevu, a u Zagreb se preselio kada je imao sedam godina. Na zagrebačku Akademiju dramskih umjetnosti upisao se još prije mature, a tijekom cijele karijere bio je u stalnom angažmanu Gradskog dramskog kazališta Gavelle. Ostvario je šezdesetak filmskih i televizijskih uloga, a kazališna publika pamtit će ga po onima ostvarenim u matičnom kazalištu, primjerice u Voltaireovu "Candideu" ili u Shakespeareovu "Othellu".

Zadnju televizijsku ulogu ostvario je u popularnim "Kumovima", u kojima smo ga nedavno mogli gledati kao Vjekoslava Cukelu, a glumio je i u serijama "Najbolje godine", "Dar mar", "Kud puklo da puklo", "Naša mala klinika" i mnogim drugima.

Pogledaji ovo Duško Valentić Celebrity Valentić je u mladosti doživio kliničku smrt, evo kako je prepričavao to iskustvo: "Ja sam to doživio kao najdivniju stvar na svijetu"

Pogledaji ovo Duško Valentić u seriji Kumovi Celebrity Duška Valentića nedavno smo gledali u omiljenim Kumovima, to mu je bila zadnja televizijska uloga prije smrti

Pogledaji ovo Velo misto Zanimljivosti Prisjetili smo se glumačkih legendi iz Velog mista koje više nisu s nama, puno njih nas je napustilo proteklih godina

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Mate Bulić i Antonija Čerkez Antonija Čerkez Antonija Čerkez - 1 Antonija Čerkez - 2 +15 Antonija Čerkez - 3 Zanimljivosti Mlada Hercegovka nastupila u narodnoj nošnji i postala hit na društvenim mrežama, oduševljen je i Mate Bulić!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Lena Lopatny Maja Lena Lopatny i partner - 4 Maja Lena Lopatny - 3 Maja Lena Lopatny - 4 +25 Maja Lena Lopatny - 2 Celebrity Kći Mije Begović u badiću pokazala poveći trudnički trbuh: "Ne mogu vjerovati da toliko sitno brojimo"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene