Potpuno drugačije no danas

Prva Eurovizija održala se prije 68 godina, evo kako je sve tada izgledalo i kako je zvučala pobjednička pjesma!

Prva Eurovizija 1956. godine - 1 Prva Eurovizija 1956. godine - 1 Youtube 1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Prva Eurovizija 1956. godine - 2 Prva Eurovizija 1956. godine - 3 Prva Eurovizija 1956. godine - 4 Prva pobjednica Eurosonga 1956. Lys Assia - 1 Prva pobjednica Eurosonga 1956. Lys Assia - 3 Prva pobjednica Eurosonga 1956. Lys Assia - 2 Prva eurovizijska natjecanja - 1 Prva eurovizijska natjecanja - 2 Prva eurovizijska natjecanja - 3 Prva eurovizijska natjecanja - 4 +6 Prva eurovizijska natjecanja - 5 Galerija

Eurovizija je danas jedno od najpoznatijih glazbenih događanja, a evo kako je izgledao početak ovog natjecanja kad se prvi put održalo prije 68 godina.

Prije 68 godina u Luganu u Švicarskoj održan je prvi Eurosong, na kojem se natjecalo samo sedam država: Belgija, Francuska, Njemačka, Italija, Luksemburg, Nizozemska i Švicarska.

Na natjecanju je trebalo biti 10 država, ali Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija i Danska poslale su svoje pjesme izvan roka, zbog čega su bile diskvalificirane.

Pogledaji ovo Maneskin Celebrity Kako je bend s ulice u kratkom vremenu došao do grupe koja nastupa po svjetskim stadionima? Put nije bio lak, a danas su jedni od omiljenih pobjednika Eurosonga!

Te godine države su imale pravo natjecati se s dva predstavnika, odnosno dvije pjesme, a Švicarska je odlučila da ih predstavlja tada 32-godišnja Lys Assia, čija je pjesma ''Refrain'' proglašena pobjedničkom nakon glasanja žirija.

Nije poznato koja mjesta u poretku su ostale države natjecateljice zauzele te godine jer je bilo objavljeno samo ime pobjednice, a kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku.

Do danas se Eurosong drastično izmijenio. Osim što su promijenjena pravila, danas se na ovom natjecanju natječe oko 40 država, a s godinama je on postajao sve veći spektakl te u današnje vrijeme dostiže ogromne financijske cifre, produkcijsku organizaciju i sve što jedno takvo natjecanje zahtijeva.

Pogledaji ovo Destiny Chukunyere - 3 Zanimljivosti Od prvog natjecanja za pjesmu Eurovizije 1956. dogodili su se brojni skandali, evo koje su to kontroverze skrenule pozornost s glazbe, blještavila i glamura

Ove godine Eurosong se održava u švedskom Malmöu, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjednici Loreen, a Hrvatsku će predstavljati Baby Lasagna s pjesmom ''Rim Tim Tagi Dim''.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene