"Daleko bilo"

Goran Bogdan komentirao je srpskog kolegu nakon što je izbačen iz svjetske hit-serije: "Miloš kojeg ja poznajem..."

Goran Bogdan Goran Bogdan Nera Simic/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Miloš Biković Vladimir Putin i Miloš Biković Vladimir Putin i Miloš Biković Miloš Biković - 3 Miloš Biković Miloš Biković Miloš Biković - 4 Miloš Biković i Ivana Malić Goran Bogdan Goran Bogdan - 1 +19 Goran Bogdan i Jovana Stojiljković Galerija

Goran Bogdan komentirao je slučaj Miloša Bikovića i serije "Bijeli lotos" u kojoj je trebao glumiti, ali od toga ipak neće biti ništa.

Filmski i kazališni glumac Goran Bogdan oglasio se nakon vijesti da njegov kolega iz Srbije, slavni Miloš Biković neće glumiti u svjetskoj hit-seriji "Bijeli lotos" jer ga je ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova prozvalo da potiče genocid i osudilo suradnju HBO-a i njega.

"Svjedoci smo opasnih tokova u društvu i opće povijesti. Nalazimo se u možda najopasnijem i najturbulentnijem odsječku iste. Sve ustaljene vrijednosti su klimave. Nismo promatrači, već akteri - s naglaskom na odgovornost. Umjetnost je kroz vrijeme bila izraz slobode. Umjetničko izražavanje, pored unutarnjih preispitivanja, alat je za propitivanje i mijenjanje društva. Isključivost je klica razdora, donosi strah u izražavanje, autocenzuru, pobjedu onih negativnih smjernica sistema. Tako dozvoljava onom lošem da prolazi bez otpora. Isključivost je i brat blizanac fašizma, nacizma, šovinizma. Još je gore ako je ogrnuta u ruho altruizma i dobrih namjera. Ako ćemo u borbi za dobro koristiti alate zla, suditi prije nego se dokaže da je kriv, tanka je granica između žrtve i krvnika. Ovo govorim o isključivosti. Što se tiče mog kolege Miloša... Miloš kojeg ja poznajem ne podržava nikakve genocide. Bože sačuvaj. Daleko bilo", izjavio je Goran za Danas.rs.

Pogledaji ovo Miloš Biković - 3 Celebrity Srpski miljenik žena pohvalio se novom transformacijom koja je izazvala mnoštvo podijeljenih reakcija: "Nisam poludio"

Na svom se profilu na Instagramu o svemu prethodno oglasio i Miloš.

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. S 11 godina izdržao sam dane i noći u skloništima dok su moja domovina i moj rodni grad bili bombardirani. I nikada nikome ne bih mogao poželjeti takvo razaranje. Sve je više aktivnih sukoba u cijelom svijetu. Svaki je drugačiji. Svaki je srceparajući. Želim im da svi prestanu i da prevladaju principi ljubavi. Danas je protiv mene pokrenuta ciljana kampanja, naizgled kao vanjski manevar za utjecaj na odluke koje mogu stvoriti uznemirujući presedan koji zasjenjuje bit umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf apsurda i poraz umjetnosti. Bio sam počašćen što sam izabran za Bijeli lotos, TV seriju koju cijenim i u kojoj glume kolege koje duboko poštujem. Međutim, moje sudjelovanje nije moguće zbog razloga izvan područja umjetnosti i neću se prikloniti nijednom narativu koji nastoji ugroziti moj integritet. Htio bih se zahvaliti svima koji su stali uz mene. Kolegama želim puno uspjeha u stvaranju sljedeće sezone. Bez obzira na sve, duboko vjerujem da umjetnost može liječiti. Vjerujem da može pomoći čovječanstvu da se ujedini. Moja uvjerenja i moja predanost umjetnosti ostat će nepromijenjeni", napisao je Miloš u podužoj objavi.

"Ako ti podupireš Rusiju, ja ne podupirem tebe", "Viteški brvo, nisu sve pare da se uzmu", "Ti si divan i talentiran glumac, producenti su se oštetili, serija će jasno izgubiti bez tebe", "Drži se brate", "Snažan duh, svjesna osobnost i pravi muškarac! Mi te poštujemo i volimo", "Drago mi je da vidim pravdu zadovoljenu! Idi dobiti ulogu u Rosiyalu u nekom Cheburashka ili Samovar filmu. Ako toliko voliš Rusiju, mora da je olakšanje ne biti uključen u zapadnjački projekt", "Puna podrška gospodinu Bikoviću. Konačno da se pojavi Srbin i da se ne stidi sebe i da ima hrabrosti da to iskaže kako dolikuje. Živ bio", "Šteta, šteta", neki su od podijeljnih komentara koje su mu uputili pratitelji.

Pogledaji ovo Miloš Biković - 2 Celebrity Srpski glumac objavio snimku s pomalo razuzdane zabave za rođenje sina, bez posebne glazbe i kidanja majice nije moglo proći!

HBO je ovakvu odluku donio nakon što ih je Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine prozvalo zbog Miloševa angažmana u seriji "Bijeli lotus", navodeći da on podržava genocid nad njihovim narodom.

"HBO, je li u redu da surađujete s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?", napisali su u objavi na svojoj službenim stranicama na platformi X.

Miloš osim srpskog ima i rusko državljanstvo, a dobitnik je i ruske državne nagrade Medalje Puškina, koju mu je osobno predao predsjednik Rusije Vladimir Putin. Glumac koji je jednu od svojih najzapaženijih uloga odigrao u "Južnom vetru" ostvario je niz i drugih zapaženih glumačkih ostvarenja, poput uloge Filipa u seriji "Vratit će se rode" te uloge Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu "Montevideo, Bog te video". U filmu "Glazba tišine" surađivao je sa slavnim američkim glumcima Armandom Assanteom i Antonijem Banderasom, a čak mu se pružila prilika za ostvarenje holivudske karijere, što je bio odbio i radije snimao filmove i serije u Rusiji poput "Iza granice", "Kuhinja" i "Hotel Elen".

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Goran i Emanuel Ivanišević Goran i Emanuel Ivanišević Goran Ivanišević - 5 Goran Ivanišević - 2 +24 Goran Ivanišević - 3 Celebrity Goran Ivanišević pojavio se u pratnji starijeg sina za kojeg ima veliku želju, a on je očeva slika i prilika!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Nucci - 2 Nucci - 1 Nucci - 3 Nucci +0 Nucci - 4 Celebrity Srpski pjevač razbjesnio je sve snimkom koju je sam objavio, pogledajte što je izvodio na krevetu: "Nema tu pomoći"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene