Događaji koje ne zaboravlja

Djevojka zagonetnog lica danas je svjetska zvijezda, ali odrastanje i put do slave bili su teški, prisjetila se nekih detalja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anya Taylor-Joy s 14 godina odlučila se preseliti u New York i ganjati glumačku karijeru, a pritom je slučajno ušla u modni svijet.

Anya Taylor-Joy (24) nakon hit-serije "Peaky Blinders" zaigrala je u još jednoj, i to glavnu ulogu, a riječ je o Netflixovoj "Damin gambit", no put do slave mladoj glumici nije bio nimalo lak. 

Pogledaj i ovo Ralph Fiennes, The Menu Odraz današnjeg društva Priča o izgubljenoj strasti i ljubavi zbog licemjernosti društva koje nas konstantno ocjenjuje

Anya se rodila u Miamiju kao kći škotskog-argentinskog bivšeg prvaka u utrkama glisera i španjolsko-engleske psihologinje koju on opisuje uvijek nasmijanom, rasplesanom i jako strastvenom prema svijetu. Najmlađa je od šestero djece, sestra koja joj je najbliža po godinama ima 31 godinu, a najstarija je u 50-ima. Glumica kaže da je tom razlikom u godinama dobila najbolje od oba svijeta. 

Njezini roditelji odgajali su ju šest godina u Argentini dok se nisu preselili u London, a Anya svoju obitelj naziva nomadskom. Glumica je progovorila o teškoćama tijekom odrastanja u južnoameričkoj državi. 

"Argentina je puna zelenila i imala sam konje i životinje posvuda. Odjednom smo se doselili na mjesto na kojem nisam znala jezik. Nisam osjećala kao da se negdje uklapam. Bila sam previše Engleskinja da bih bila Argentinka, bila sam previše Argentinka da bih bila Engleskinja, previše Amerikanka da bih bila bilo što. Djeca me nisu razumjela ni u jednom obliku ili formi. Nekad su me zatvarali u školske ormariće", otkrila je Taylor-Joy u jednom intervjuu. 

Zbog toga je često u školi plakala u kupaonici. Odlučila je preseliti se u New York kada je imala 14 godina, a dvije godine kasnije prekinula je školovanje kako bi ganjala karijeru glumice, a to je užasavalo njezine roditelje. Anya je ubrzo doživjela svoj trenutak sreće jer ju je uočila Sarah Doukas, vlasnica prestižne modne agencije Storm, koja je otkrila i slavnu Kate manekenku Moss. Doukas glumicu opisuje kao briljantnu i iznimno inteligentnu, a jednom je ispričala kako ju je zapazila. 

"Vozila sam svoje modele iz agencije i vidjela sam lijepu djevojku kako šeta psa. Sjećam se da sam pomislila kako ima zagonetno, zanimljivo lice i da je zaista djevojka koja odlično izgleda. Moj agent izašao je iz auta kako bi razgovarao s njom i ona je bila oprezna na prvu s pravom te je počela odlaziti od njega. Srećom, nakon lijepog razgovora uvjerili smo ju da dođe u agenciju s roditeljima i uzeli smo ju pod svoje", prisjetila se. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anya Joy (@anyataylorjoy)

Ipak, Anyi je gluma uvijek prioritet, a manekenstvom se bavila usput. Ključni trenutak dogodio se kada je upoznala glumca Allena Leecha, koji je najpoznatiji po ulozi u seriji "Downton Abbey". Zapričali su se tijekom snimanja za magazin Love i on ju je upoznao sa svojim agentom, koji ju je odmah uzeo za klijenticu. Uskoro je dobila brojne manje uloge, pa i jednu u britanskoj seriji "Endeavour". 

Kao 17-godišnjakinja se pojavila u horor-filmu "Vještica", koji joj je donio pozitivne kritike i nekoliko nagrada. Otad je nizala važne uloge među kojima je su one u popularnim serijama "Peaky Blinders" i "Minijaturist". Nakon toga je odigrala i naslovnu ulogu u filmskom remakeu knjige "Emma" književnice Jane Austen. 

 "Ljudi su govorili da igram neprivlačne uloge. Odgovorila sam im da ih biram upravo zato. Jer navijam za njih i volim ih", istaknula je jednom Anya. Upravo zato ju je privukla i uloga Beth u Netflixovoj seriji "Damin gambit", koja je izašla 23. listopada, a temelji se na istoimenoj knjizi Waltera Tevisa. 

"Dok sam čitala scenarij, osjećala sam se kao da sebe vidim unutar tih stranica i lika. Dobro razumijem Beth", rekla je glumica. Unatoč velikom uspjehu u glumi, njezin privatni život nije bio baš lagan. 

U jednom intervju je rekla da toksične veze baš pogode ljude i da je njezino samopouzdanje bilo uništeno u prošlosti. Svojedobno je bila zaručena za 13 godina starijeg glumca Eoina Mackena, a sada je u vezi s fotografom Benom Seedom, koji je poznat po nadimku Pip. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene