"Srebrni lisac"

Desetljećima slovi za najvećeg holivudskog ljepotana, a mi smo se prisjetili svih njegovih transformacija

Richard Gere (Foto: Profimedia) Richard Gere (Foto: Profimedia) profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Richard Gere (Foto: Profimedia) Alejandra Silva i Richard Gere (Foto: Profimedia) Richard Gere i Cindy Crawford (Foto: Profimedia) Richard Gere (Foto: Getty Images) Richard Gere (Foto: Getty Images) Richard Gere (Foto: AFP) Richard Gere (Foto: Profimedia) Richard Gere (Foto: Profimedia) Richard Gere i Carey Lowell (Foto: AFP) +0 Richard Gere (Foto: Profimedia) Galerija

Glumac Richard Gere jedan je od najvećih holivudskih ljepotana, a mi smo se prisjetili svih njegovih faza.

Desetljećima jedan od najzgodnijih i najboljih holivudskih glumaca, Richard Gere, danas je 69-godišnji glumac bogate karijere i još bogatijeg ljubavnog života koji je godinama punio stupce tabloida. 

Pogledaj i ovo showbuzz Rijetko ju viđamo Bila je slatkica iz "Prljavog plesa", a onda si je operacijama uništila karijeru: Evo kako danas izgleda

Kada je počeo snimati filmove 1970-ih glumio je mlade ljepotane, a upravo ga je uloga ženskara i velikog ljubavnika u filmu "Američki žigolo"proslavila i lansirala na sve najbitnije crvene tepihe svijeta. Odlična gluma, lijepo lice i muževno, mišičavo tijelo od Gerea  su preko noći napravili veliku zvijezdu za kojom su uzdisale žene diljem svijeta. 

Postavši seks-simbol 1980-ih Gere je redao jednu uspješnu ulogu za drugom. 1982. je glumio u hitu "Oficir i džentlmen" koji je dodatno utvrdio Gerea kao najvećeg zavodnika i šarmera zog doba. Nerijetko je tumačio zgodne muškarce koji drže do moralnih načela i osvajaju žene svojim galantnim ponašanjem, a zbog svoje se popularnosti nekoliko puta pojavio i na listama najpoželjnijih neženja i muškaraca Hollywooda. 

1990. je snimio "Zgodnu ženu" gdje je bok uz bok sa Juliom Roberts oduševio publiku te postao najseksi "srebrni lisac" svijeta slavnih. Jedan profesionalni uspjeh slijedio je za drugim, no u privatnom životu ovog šaramantnog glumca nije sve uvijek išlo po planu. 

Gere je u svojoj karijeri ljubavo s mnogim ljepoticama, među njima i s Kim Basinger, Priscillom Presley i Penelope Milford, a prva Gereova prava i velika ljubav bila je Cindy Crawford. Zanosna Cindy, najtraženiji model 1990-ih, bila je ludo zaljubljena u glumca, no njihov brak nije potrajao zbog velike razlike u godinama. 

Vjenčali su se 1991., a razveli 1995. Glumcu je trebalo čak 7 godina da preboli svoju bivšu suprugu, pa se tako 2002. vjenčao po drugi puta i to sa modelom i glumicom Carey Lowell. Zajedno su dobili sina - no ni taj odnos nije preživio. 

Nakon 11 zajedničkih godina, Gere se razveo od soje supruge, a brakorazvodna parnica bila je dugotrajna i mukotrpna. U tri godine koliko je trajala, par se povlačio po medijima ocrnjujući jedno drugo. Razvod je finaliziran tek 2016. 

U travnju 2018. Gere je ponovno odlučio uploviti u bračnu luku i potražiti svoju treću sreću. Ovog puta odabranica je španjolska aktivistica Alejandra Silva, koja je ubrzo nakon vjenčanja ostala trudna, a drugog sina glumcu je rodila u veljači ove godine. 

Richard Gere do danas ostaje jedan od najlegendarnijih ljepotana Hollywooda, a ioko nikada nije bio posebno hvaljen od kritike niti je osvajao brojne Oscare, ovaj je glumac ostao miljenik publike zahvaljujući svom bezvremenskom šarmu i neodoljivom izgledu. 

Od mišićavog pilota do bogatog biznismena, sve Gereove uloge pridonosile su njegovom šarmu i uzastopce osvajale ženska srca u kino dvoranama diljem svijeta.  

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Profimedia) Meghan Markle i Archie (Foto: Profimedia) +4 Meghan Markle i Archie (Foto: Profimedia) Celebrity Otkrili ih prijatelji: Kraljevski par se zbog Meghan priprema za najdrastičniji potez dosad?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene