prošlo je 12 godina!

Svojim stilom života redovito je šokirao svijet, a zahvaljujući besprijekornom talentu ušao je u legendu

Paris Hilton i Michael Jackson (Foto: Profimedia) Paris Hilton i Michael Jackson (Foto: Profimedia) Profimedia 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Paris Hilton i Michael Jackson (Foto: Profimedia) Michael Jackson (Foto: Profimedia) Michael Jackson i Lisa Marie Presley (Foto: Profimedia) Michael Jackson i Lisa Marie Presley (Foto: Profimedia) Michael Jackson i djeca (Foto: Profimedia) Paris Jackson (Foto: AFP) Michael Jackson i Debbie Rowe (Foto: Profimedia) +0 Michael Jackson i Debbie Rowe (Foto: Profimedia) Galerija

Michael Jackson je tijekom impresivne karijere prodao preko 350 milijuna albuma diljem svijeta, a njegov album "Thriller" najprodavaniji je album ikada. Zbog svog talenta ispisao je povijest svjetske glazbe.

Jedna od najvećih ikona 20. stoljeća definitivno je pjevač Michael Jackson, a tijekom svoje zavidne karijere zaradio je i nadimak "kralj popa", kako ga još i danas zovi mnogi fanovi, ali i kolege. Prošlo je 12 godina otkako je svijet obišla tužna vijest da je Michael Jackson preminuo, a prisjetili smo se njegova impresivnog života.

Pogledaj i ovo Blanket Bigi Jackson Kakav je to prizor bio Najmlađi sin kralja popa imao je samo 9 mjeseci kada ga je otac predstavio na grozan način, a zbog jedne stvari malo tko zna kako stvarno izgleda!

Jackson je rođen 29. kolovoza 1958. godine i imao bi tek 62 godine. Osmo je dijete u obitelji Jackson, a 1964. godine je debitirao na pozornici sa starijom braćom Jackiejem, Titom, Jermaineom i Marlonom u grupi The Jackson 5. Samostalnu karijeru započeo je 1971. godine te se probio u vrh svjetskih top ljestvica. Do početka 80-ih godina postao je jedna od najznačajnijih osoba u povijesti popularne glazbe. Video-spotovi za pjesme "Beat It", "Billie Jean" i "Thriller" postavili su temelje za novo razdoblje tadašnje glazbe, te su nakon toga prateća videa postala najvažnije sredstvo promoviranja pjesama kod svih izvođača.

Na dodjelama nagrada Grammy 1984. godine, Jackson je osvojio čak osam zlatnih kipića za album "Thriller" te je postavio novi rekord.

Njegov život pratio se pod povećalom, a skoro svakoga dana bio je tema brojnih medija diljem svijeta. Na vrhuncu svoje karijere pokrenuo je brojne kontroverze i pretpostavke zbog svojih veza i zbog promjene izgleda te ponašanja kojim je često šokirao svijet. Optužen je 1993. godine da je seksualno napastovao dijete svojih prijatelja, no na na suđenju su sve optužbe odbačene. Narednih godina uslijedilo je još nekoliko sličnih prijava, a dandanas je zbog svjedočenja navodnih žrtava pod optužbama.

"Kralj popa" bio je u braku sa kćeri "kralja rock n' rolla", Lisom Marie Presley, a u nekoliko intervjua ona je isticala kako je Michael u javnosti bio potpuno drugačija osoba nego što je to bio kada se ugase svjetla reflektora. Lisa Marie Presley i Michael Jackson rastali su se 1996. godine, a ona tvrdi kako ništa nije ukazivalo na to da je zlostavljao djecu. S Debbie Rowe pjevač je dobio dvoje djece, a Paris i Prince Jackson od samoga su rođenja pod povećalom medija. Paris je danas manekenka, a pokušava ostvariti karijeru te nosi revije diljem svijeta.

Jackson se 25. lipnja 2009. godine srušio u svom domu u Los Angelesu, a liječnici su ga pokušali oživjeti, no bezuspješno. U bolnicu su ga dovezli kada je već bio u komi, a proglašen je mrtvim nekoliko sati kasnije. U Staples centru se održala komemoracija 7. srpnja 2009., a pokopali su ga u pozlaćenom lijesu vrijednom 25.000 dolara. Jackson je pokopan u krugu obitelji i prijatelja u Velikom mauzoleju na groblju Forest Lawn Memorial Park u Los Angelesu.

Jackson je tijekom impresivne karijere prodao preko 350 milijuna albuma diljem svijeta, a njegov album "Thriller" najprodavaniji je album ikada. Jackson je svojim plesnim tehnikama oduševljavao obožavatelje diljem svijeta kroz čak četiri desetljeća, a "moonwalk", kako je nazvao svoj poznati ples, ušao je u legendu.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Dennis Quaid i Kimberly Buffington (Foto: Profimedia) Dennis Quaid i Meg Ryan (Foto: Profimedia) Dennis Quaid (Foto: Profimedia) Dennis Quaid (Foto: Profimedia) +7 Dennis Quaid (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Šarmirao je 39 godina mlađu studenticu i u tajnosti se vjenčao s njom, zli komentari ga nimalo ne zanimaju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene