Veliki misterij

Playboyeva zečica brutalno je ubijena nakon što je okrenula leđa šefu, nije joj htio ispuniti želju, pa je izvela potez koji je za nju bio koban?

Eve Stratford Eve Stratford Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Eve Stratford Galerija

Eve Stratford brutalno je ubijena 1975. godine, a misterij njezina ubojstva do danas nije riješen.

Jezivo i neriješeno ubojstvo mlade Playboyeve zečice Eve Stratford, koje su policajci opisali kao jedno od najgorih koje su vidjeli, ima novu svjedokinju koja se pojavila nakon gotovo 50 godina i ponovno probudila zanimanje oko misterioznog slučaja.

Kada je policija pronašla iskasapljeno tijelo Playboyeve zečice Eve Stratford, jedan je policajac izjavio da nikada nije vidio nešto tako užasno. 21-godišnjakinja je pronađena s rukama svezanima na leđima i prerezanim grlom toliko jako da joj je glava umalo bila odrubljena, i to u njezinu stanu u Leytonu, u istočnom Londonu 1975. godine.

Eve je radila kao konobarica u Playboyevu klubu u središtu Londona i družila se sa slavnim osobama, među kojima su bili komičar Eric Morecambe, glumac Sid James i boksač John Conteh. Njezino brutalno ubojstvo uznemirilo je stoga sudionike londonskog noćnog života, a gotovo pola stoljeća kasnije i dalje je neriješeno. Ono što se jedino zna jest da je njezin ubojica ponovno ubio barem jednom. Ubojičin DNK bio je povezan sa silovanjem i ubojstvom 16-godišnje učenice Lynne Weedon u Hounslowu, u zapadnom Londonu, koje se dogodilo šest mjeseci kasnije, a vjeruje se i da je isti muškarac ubio i 29-godišnju trudnicu Lyndu Farrow četiri godine kasnije.

Neriješena ubojstva ponovno se analiziraju u novom dvodijelnom dokumentarcu ITV-a "The Playboy Bunny Murder", a u kojem se prikazuju detalji istrage Colina Suttona, koji je istraživao ubojstva kao neriješene slučajeve 2002. godine i radio na vlastitom dokumentarcu, "Djevojke s West Enda". Prethodno je za The Sun rekao da je ostvario velik napredak u slučaju.

"Zapravo smo pronašli novu svjedokinju, nakon gotovo 50 godina, koja je prolazila ulicom kad je Lynne Weedon ubijena. Tada se nije javila jer su joj roditelji rekli da to ne čini. Ali razgovarajući s njom, kao i ponovnim proučavanjem dokaza, uspjeli smo uspostaviti veze s potencijalnim osumnjičenikom", izjavio je Sutton.

Eve Stratford napustila je svoj rodni dom u Warringtonu, u Cheshireu, s 19 godina kako bi se preselila u London i postala konobarica u Playboy Clubu 1973. godine. Kao jedna od zečica, bila je popularna među stalnim posjetiteljima kluba i ponosno je slala svojoj obitelji fotografije na kojima je pozirala sa slavnim facama. No Eve je očajnički željela postati model, a kada joj nije uspjelo pojaviti se na stranicama Playboya, okrenula se njegovu britanskom rivalu, časopisu Mayfair.

Naslovnicu pogledajte OVDJE.

I tako je 1975. godine bila proglašena Miss ožujka pod imenom Eva Von Borke i pozirala je u toplesu na njegovoj naslovnici ispod natpisa "najklasičnija plavuša koju smo ikada otkrili". Snimanje za devet stranica uključivalo je njezinu golu fotografiju na naslovnicu i intervju u kojem je otkrila da voli biti dominantna u krevetu, ali ne voli biti bičevana ili vezana.

To sve naljutilo je tadašnjeg šefa Playboy kluba Victora Aubreyja Lownesa III. i bio je bijesan što je pozirala za njihove suparnike, pa ju je suspendirao s posla na tri mjeseca.

"Nije bila uzrujana, razumjela je što je učinila i zašto se to mora dogoditi. Rekla mi je da je to učinila jer se htjela baviti modelingom i na to sam joj odgovorila da se može vratiti na posao kad završi suspenzija. Ali nije namjeravala samo konobariti za stolom, željela je učiniti nešto sa svojim životom", izjavila je tadašnja "mama zečica" Erin Morris, koja joj je i dala posao.

Eve je nakon toga dobila posao modela za popularni južnoafrički časopis, a bila je i model za naslovnicu knjige krimića, za koju je snimljena s prestravljenim izrazom lica dok joj se nož približavao grlu.

17. ožujka 1975. godine, samo dva tjedna nakon što se izdanje Mayfaira s njom na naslovnoj strani pojavilo na policama, imala je sastanak sa svojim agentom, a onda se vratila u stan u Leytonu, u istočnom Londonu, koji je dijelila sa svojim dečkom glazbenikom Tonyjem Priestom, nešto poslije 16 sati. Otprilike 20 minuta kasnije susjed u prizemlju čuo je Eve kako razgovara s muškarcem i u 17:15 čuo je tup udarac, opisan kao stolica koja se prevrnula, a zatim korake po stepenicama.

Kad je Tony deset minuta kasnije s prijateljem stigao u stan, dočekao ga je jeziv prizor. Manekenka, odjevena u lagani negliže, bila je vezana vlastitim čarapama i silovana. Lice joj je bilo unakaženo, a grlo joj je prerezano 12 puta u žestokom napadu.

Policija, koja je scenu opisala kao jednu od najgorih koju je ikada vidjela, vjerovala je da su Evino snimanje naslovnice za Mayfair i intervju u kojem je rekla da je živi sama sa svojom mačkom mogli dovesti do toga da se ubojica namjeri baš na nju. Njezina dečka Tonyja, urednika časopisa Mayfair Davida Brennera i stalnog posjetitelja Playboy kluba Libanonca Abdula Khawaja policija je ispitala među prvima.

Šest mjeseci nakon Evine smrti, 3. rujna 1975., učenica Lynne Weedon vraćala se iz noćnog izlaska. Odlučila je ići prečacem, niz mračnu uličicu. No udarena je po glavi teškim predmetom koji joj je smrskao lubanju prije nego što je silovana. Nakon što su je pronašli, odvedena je u bolnicu West Middlesex, ali nikada nije došla k svijesti i umrla je tjedan dana kasnije. Muškarac je viđen kako bježi s mjesta događaja, ali oružje nikada nije pronađeno.

Dva ubojstva bila su povezana tek 30 godina kasnije, 2004. godine, kada je DNK dokaz dokazao da je dvije djevojke ubio isti muškarac. Također se vjeruje da je ubojica ponovno napao, samo pola milje od Evine kuće, 19. siječnja 1979. godine, i također brutalno usmrtio Lyndu Farrow, koja je bila u četvrtom mjesecu trudnoće i uz to majka dviju djevojčica.

U intervjuu iz 2009. godine Evin tata Albert, koji je u međuvremenu preminuo, otkrio je da se njegova supruga Liza nikada nije oporavila od kćerine smrti i da posjećuje njezin grob svaki dan. Mučilo ju je ono što je prolazilo kroz glavu njezine kćeri prije njezine smrti i da je odustala od butika koji je vodila jer nije mogla podnijeti vidjeti mlade, živahne djevojke koje su tamo kupovale. Dodao je i da je umrla od slomljenog srca 1986. godine.

Iako ništa ne može ukloniti obiteljsku bol zbog brutalnih ubojstava, Colin se sada nada da može pomoći u rješavanju misterija prije sljedeće velike godišnjice velike tragedije.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Shannen Doherty Shannen Doherty Shannen Doherty Shannen Doherty - 1 +23 Shannen Doherty - 2 Celebrity Brenda iz Beverly Hillsa vodi borbu s opakom bolesti i već se oprostila sa svima, a sada je objavila fotografiju kojom je sve očarala!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Jayden James Federline - 1 Jayden James Federline - 3 Jayden James Federline Jayden James Federline - 2 +27 Sean Preston Federline Zanimljivosti Pogledajte kako izgledaju sinovi Britney Spears, sada su odrasli i s njom ne žele imati posla zbog jednog razloga!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene