Zauvijek će ostati na dnu

Potonula je jahta s koje su fotografije princeze Diane i njezina ljubavnika obišle svijet, pokušaji spašavanja nisu bili uspješni!

Princeza Diana na jahti Dodija Al-Fayeda Princeza Diana na jahti Dodija Al-Fayeda Profimedia 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana na jahti Dodija Al-Fayeda Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 1 Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 2 Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 3 Princeza Diana - 3 Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 2 Princeza Diana - 3 Princeza Diana - 1 +22 Princeza Diana, Mohamed Al Fayed i Dodi Al Fayed Galerija

Cijeli svijet krajem devedesetih obišle su fotografije princeze Diane na jahti s Dodijem Al-Fayedom, a taj isti brod sada je doživio tragediju i potonut će na dnu Sredozemnog mora.

Devedesetih godina svijet su obišle ekskluzivne fotografije princeze Diane, koja je sa svojim partnerom Dodijem Al-Fayedom svoje posljednje ljeto provodila na jahti. Upravo ta jahta ovih je dana potonula kraj francuske rivijere.

Luksuzno plovilo nazvano Cujo, koje je nekoć pripadalo Dodiju Al-Fayedu, egipatskom producentu i sinu milijardera Mohameda Al-Fayeda s kojim je Diana bila u vezi, udarilo je u nepoznati objekt 35 kilometara od Beaulieu-sur-Mera u Sredozemnom moru.

Sedmero ljudi koji su bili na brodu spašeno je i svi su srećom neozlijeđeni. Jahta je potonula i završila na dubini od najmanje 2430 metara unatoč pokušajima da se to izbjegne, piše The Times.

Za kormilom je bio posljednji vlasnik jahte, Talijan koji je pokušao, ali nije uspio ispumpati vodu, javljaju francuski mediji. Drugi pokušaj spašavanja broda bio je tegljač koji je poslan na mjesto događaja, ali i ta je akcija bila neuspješna. Potonuo je, prema dostupnim informacijama, sa 7000 litara goriva u tankovima, ali Le Figaro navodi da postoji mali rizik od znatnog zagađenja.

Poziv upomoć objavljen je i na stranici francuske obalne straže.

Cujo je dospio na naslovnice svih svjetskih medija u ljeto 1997. kada je Diana fotografirana na brodu u društvu Al-Fayeda. Nekoliko tjedana kasnije poginuli su u prometnoj nesreći u Parizu kada je njihov automobil s vozačem udario u stup u tunelu Alma dok su bježali od paparazza. Tog ljeta Dianu su fotografi uhvatili i na Sokaru, jahti koja je tada bila u vlasništvu Al-Fayedova oca Mohameda.

Jahta je imala dugu povijest. Izgrađena je u Italiji 1972. za Johna von Neumanna, poslovnog čovjeka koji se obogatio prodajom Porschea i Volkswagena u SAD-u. Von Neumann je rekao talijanskom brodogradilištu Baglietto da želi najbržu jahtu na svijetu, a proizvođači su mu izišli ususret opremivši brod s dva 18-cilindrična motora koji su mu osigurali najveću brzinu od 40 čvorova. Von Neumann ga je čuvao nekoliko godina prije nego što ga je prodao sinu Adnana Khashoggija, trgovca oružjem za kojeg se 1980-ih govorilo da je najbogatiji čovjek na svijetu. On ga je pak prodao Al-Fayedu, svom rođaku.

U 1990-ima Al-Fayed ga je usidrio kod St. Tropeza i pozivao na brod slavne osobe poput Brooke Shields, Clinta Eastwooda, Tonyja Curtisa i Brucea Willisa. Nakon tragične pogibije Al-Fayeda i Diane 31. kolovoza 1997. u Parizu nekoć najslavnija jahta na svijetu prepuštena je propadanju. 2016. obitelj je brod odlučila prodati, no prije, Dodijev rođak Moody Fayed krenuo je u kompletnu obnovu jahte. Renovacija je koštala čak 800 tisuća eura, a brod je prodan na aukciji 2020. godine bogatoj talijanskoj obitelj. Bio je usidren u luci Beaulieu-sur-Mer, ali više nije bio u besprijekornom stanju, prenosi Jutarnji.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Lilly Becker - 1 Lilly Becker - 2 Lilly Becker - 3 Lilly Becker - 4 +11 Lilly Becker - 5 Celebrity Poznatog bivšeg proglasila je lažljivcem i vragom pa se u badiću s hrabrim dekolteom opustila u društvu njihova sina!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Popović - 15 Lidija Popović - 12 Lidija Popović - 14 Lidija Popović - 16 +26 Lidija Popović - 11 Celebrity Novak Đoković prije Jelene ljubio je ovu atraktivnu crnku, a njezino ime spominjalo se i u aferi sa starijim nogometašem!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene