Nema čekanja

Kraljica Elizabeta tek je pokopana, a već se kuju planovi oko novog ispraćaja: "Nažalost, počinje ozbiljno planiranje"

Kralj Charles Kralj Charles Doug Peters/Press Association/Pixsell 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles Kralj Charles III. Kralj Charles Kralj Charles, princ Harry i princeza Anne Kralj Charles - 1 Kralj Charles III. - 1 Kralj Charles III. - 3 Kralj Charles - 2 Meghan Markle i Charles III. Charles III. +4 Kralj Charles III. Galerija

Operacija kodnog imena "Menai Brigde" bit će pokrenuta u trenutku smrti kralja Charlesa i već se počelo raditi na njoj.

Nakon što je kralj Charles III. stupio na prijestolje naslijedivši pokojnu majku, kraljicu Elizabetu, i tek nakon što je sahranjena, već se razrađuje detaljan plan o njegovu posljednjem ispraćaju.

Pogledaj i ovo Kraljica Camilla Teški dani za kralja Kraljica Camilla otputovala sama pa otkrila kako je Charles: "Bio je jako razočaran…"

Plan kraljičine sahrane imao je kodni naziv "Operacija London bridge", a uključivao je objavu njezine smrti, razdoblje službene žalosti i detalje oko sprovoda. Nastao je još 1960-ih, samo nekoliko godina nakon njezine krunidbe, i revidiran je mnogo puta tijekom godina prije nego što je preminula.

Kodno ime za kralja Charlesa III. glasi "Operacija Menai Bridge", a naziv je dobila po prvom visećem željeznom mostu na svijetu u Angleseyu u Walesu.

Bivši kraljevski časnik za zaštitu Simon Morgan najavio je planove za operaciju "Menai Bridge", a očekuje se da će imati mnogo sličnosti s operacijom "London Bridge" i da će biti detaljno razrađen prije njegove krunidbe.

"Nažalost, od sutra ujutro počinje ozbiljno planiranje za operaciju Menai Bridge", izjavio je Morgan za Today 19. rujna.

Čim operacija "Menai Bridge" počne, princ William postat će kralj zajedno sa svojom suprugom Kate Middleton, za koju se očekuje da će postati kraljica supruga. Novi kralj zatim će se obratiti naciji, slično kao što je to učinio njegov otac 9. rujna, kada je preminula kraljica Elizabeta.

Kodni nazivi za kraljevske smrti u početku su uvedeni kako bi se spriječilo curenje vijesti o smrti u tisak prije službene objave i spriječilo je operatere centrale u Buckinghamskoj palači da saznaju vijest prije nego što je objavljena.

Organizacija pogreba za kraljicu majku nosila je kodni naziv "Operacija Tay Bridge", a planovi su bili stari 22 godine, dok je "Operacija Forth Bridge" bila kodno ime za smrt pokojnog vojvode od Edinburgha, odnosno princa Filipa, koji je preminuo prošle godine.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta +5 Kraljica Elizabeta Zanimljivosti Procurili kraljičini tajni trikovi kojima se služila u nezgodnim situacijama, stvarno je bila domišljata!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić - 1 Nina Badrić - 3 Nina Badrić - 4 Nina Badrić - 6 +30 Nina Badrić - 2 Celebrity Nina Badrić u minici pokazala zgodne noge, ali i objavila zanimljivu poruku: ''Nije čudo da se nisam baš nešto uklopio...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene