Je li moguće?

Slavni chef kojeg obožavaju najveće svjetske zvijezde i hrvatski nogometaši traži radnika, a plaća koju nudi sve je ostavila bez teksta!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nusret Gokce traži novog radnika u svom luksuznom londonskom restoranu i nudi mizerno nisku plaću što je mnoge ostavilo bez teksta.

Proslavljeni turski kuhar Nusret Gokce, poznat i kao Salt Bae, traži novog kuhara za spremanje skupih poslastica s jelovnika njegova restorana, kao što je odrezak Golden Giant Tomahawk čija cijena iznosi 1.975 dolara, a ono što je sve šokiralo je plaća koja se nudi za tu poziciju. 

Pogledaj i ovo showbuzz Prepoznajete li ga? Kao dječak radio je u mesnici da bi mu obitelj mogla preživjeti, a danas najvećim zvijezdama servira odreske po "samo" 800 eura

Daily Mail prenosi da slavni kuhar traži chefa za svoj poznati londonski steakhouse Nusr-Et i nudi plaću od samo 16 dolara po satu, plus napojnice, a ta je plaća jednaka prilogu pire krumpira ili slatkog kukuruza u tom trendovskom restoranu.

Oglas za posao objavljen je stranici na caterer.com i napominje da restoran daje vrlo konkurentnu plaću.

“Nevjerojatna prilika da se iskusni kuhar De Partie pridruži Nusretovom timu u novom restoranu u Londonu. Kao Chef De Partie, radit ćete s nekim od najboljih sastojaka iz Ujedinjenog Kraljevstva i inozemstva u jednom od najpoznatijih steakhousea na svijetu. Imat ćete vitalnu ulogu u velikom timu i podržavat ćete glavnog kuhara tijekom službe. Uspješnom kandidatu Nusret London nudi vrlo konkurentnu plaću i izvrsne mogućnosti za razvoj globalne karijere", stoji u opisu posla.

Inače nakon velikog otvorenja u rujnu, Nusr-Et London u Knightsbridgeu našao se na udaru žestokih kritika zbog svojih nečuvenih cijena, koje uključuju deserte od 34 dolara, sok od 12 dolara, zlatni burger za 136 dolara, Golden Giant Striplion za 1.839 dolara i Golden Kafes za 681 dolara kako navodi Sun.

38-godšnji Gokce proslavio se 2017. godine kada se pojavio video na kojem rukom baca sol na odrezak, a ubrzo je razvio svoj brend s 38 milijuna pratitelja na društvenim mrežama i otvorio 17 restorana diljem svijeta. Njih rado posjećuju zvijezde s A-liste kao što su DJ Khaled, Leonardo DiCaprio i David Beckham, a u jednom od njih nedavno su uživali i Vedran Ćorluka, Franka Batelić te Mateo i Izabel Kovačić čime su se pohvalili na društvenim mrežama.

U kolovozu ove godine Gokce i njegov lanac restorana našli su se u problemima, nakon što su optuženi zbog malih plaća radnika. Pet ljudi podnijelo je tužbu u New Yorku jer im je odbio isplatu prekovremenog rada. Tvrdili su da su zarađivali tjednu plaću od 1.125 dolara i radili preko 70 sati po sedam dana.

U tužbi se navodi da su morali obavljati i druge sitne poslove kao što su iznošenje smeća, pranje suđa, čišćenje nape, čišćenje zahoda, pripremanje posebnih obroka za poslovođe i Gokcea kada je on bio prisutan te obavljanje poslova i kupnju proizvoda kada je bilo nestašica namirnica u restoranima.

Salt Bae se s tužbama suočio i nekoliko mjeseci ranije kada ga je bruklinski umjetnik William Hicks tužio za 5 milijuna dolara zbog kršenje autorskih prava i koji je tvrdio da je kuhar ukrao njegovo umjetničko djelo i koristio ga bez dopuštenja.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Tatjana Jurić Tatjana Jurić Tatjana Jurić (Foto: Instagram) +0 Tatjana Jurić (Foto: Instagram) Celebrity Tatjana Jurić ima koronu: "Cijepljena sam dvaput, ali me ozbiljno sastavilo, mislila sam - pa neću baš noćas otegnuti''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene