U gastroduelu na Medvedgradu timovi MasterChefa su pokušali nadmašiti jedni druge ne samo pred žirijem nego i dvije posebne gošće iz vinarije Kutjevo.
Tema večere od četiri slijeda bila je sparivanje predstavljenih vina s jelima koja su radili, uz napomenu da su kreativnost i iznenađenja dobrodošla. Već prema reakcijama gošći i žirija moglo se naslutiti da nisu sva jela zadovoljila zadatak, ali konačni sud kandidati će tek čuti.
''Mislim da smo svi veliki amateri po pitanju toga i vrlo mi je bitna ta povratna informacija jesmo li uparivanje odradili uspješno ili neuspješno'', priznao je Ivan prije analize.
Oba tima su htjela ostaviti zadnjih 20 minuta za serviranje, no to nikome nije uspjelo.
''Neke stvari ne možemo raditi prije, na primjer rižoto koji se mora servirati u zadnji tren, a i meso smo pekli u zadnji tren da bude toplo'', rekla je Zvijezdana, voditeljica crvenog tima.
Plavi bi tim drugačije radio s toplim predjelom, ali i desert bi drugačije napravili.
''Na žalost dogodilo se da nismo uspjeli probati sve komponente jela s vinom. Greška? Da, apsolutno. Iskustvo je jedino što može napraviti razliku', zaključio je Tomislav, chef plavog tima koji je od žirija dobio kritiku za serviranje biljnih perlica na dva slijeda jela, što nije dopustivo.
To je bila samo jedna od zamjerki onome što je plavi tim odradio i nakon zbroja ocjena, njegove članove čeka borba za imunitet.
Hoće li ona biti uspješna barem za jednog člana ili će u eliminacijski izazov svi kandidati plavih pregača, doznajte već večeras u novoj emisiji MasterChef.