Samo za tu priliku

Otkriveni novi detalja krunidbe kralja Charlesa, poznato je i što je posebno zatražio!

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles Kralj Charles Kralj Charles - 4 Kralj Charles III. i princ Harry Kralj Charles, princ William i Kate Middleton - 1 Kralj Charles III. i Kate Middleton Kralj Charles, princ William i Kate Middleton - 2 Kate Middleton, Charles III., princ William +10 Kralj Charles Galerija

Na krunidbi kralja Charlesa bit će izvedeno 12 novih glazbenih djela, potvrdila je Buckinghamska palača.

Dvanaest novonaručenih glazbenih djela izvest će na krunidbi britanskog kralja Charlesa u Westminsterskoj opatiji u svibnju, uključujući grčku pravoslavnu glazbu, priopćila je Buckinghamska palača, a također će biti izveden i "Zadok the Priest" iz 18. stoljeća.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. Iz Buckinghamske palače Ohrabrujuće vijesti o kralju Charlesu, evo kada će se vratiti dužnostima, poznato je i kako napreduje njegovo liječenje

Za tu je priliku naručeno šest orkestralnih, pet zborskih i jedno orguljaško djelo, priopćila je palača, uključujući novu krunidbenu himnu impresarija Andrewa Lloyda Webbera.

"Različiti glazbeni stilovi i izvođači spajaju tradiciju, nasljeđe i ceremoniju s novim glazbenim glasovima današnjice, odražavajući kraljevu dugogodišnju ljubav i potporu glazbi i umjetnosti", stoji u priopćenju palače.

Također se navodi da je Charles zatražio da se grčka pravoslavna glazba, koja se može pratiti sve do bizantskog razdoblja, uključi u službu u znak počasti njegovu ocu princu Philipu, koji je rođen na grčkom otoku Krfu, a umro je 2021. godine. Fanfare će svirati trubači Kraljeve konjice i Kraljevskog ratnog zrakoplovstva, priopćila je palača.

Jedan od liturgijskih dijelova ceremonije također će biti izveden na velškom kako bi se odrazio Charlesov "dugogodišnji i duboko ukorijenjeni odnos i pripadnost Walesu", navodi se u priopćenju.

Glazba klasičnih skladatelja, uključujući Georgea Friderica Handela, Edwarda Elgara, Huberta Parryja i Ralpha Vaughana Williamsa bit će uključena u program, zajedno s glazbom živućeg velškog skladatelja Karla Jenkinsa.

Glazba Elgara, Parryja i Williamsa također je izvedena na krunidbi Karlove majke kraljice Elizabete II. 1953. godine.

Handelova krunidbena himna "Zadok the Priest", koja je bila skladana za krunidbu kralja Đure II. 1727. godine, svirat će se na ceremoniji, priopćila je palača.

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Severina i Tomica Petrović - 4 Severina i Tomica Petrović - 3 Severina i Tomica Petrović - 2 Severina i Tomica Petrović - 1 +22 Severina - 9 Celebrity Seve pokazala kamo je odvela sina za rođendan, a pohvalila se i da je povela sebi najdražeg muškarca

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Vera Wang - 1 Vera Wang - 2 Vera Wang - 4 Vera Wang - 3 +19 Vera Wang - 7 Nekad i sad Rijetki vjeruju da ima 73 godine i čude se njenoj mladolikosti, ali sada je pokazala kako stvarno izgleda!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene