svi su o njoj pisali!

Seks-skandal s američkim predsjednikom obilježio joj je život, no to joj nije bio prvi put da se našla u središtu afere

Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) Monica Lewinsky (Foto: Getty Images) +0 Monica Lewinsky (Foto: Getty) Galerija

Seks-skandal bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona i Monice Lewinsky i danas je vruća tema razgovora, a ta afera njoj je obilježila čitav život.

Monica Lewinsky je danas aktivistkinja, modna dizajnerica i TV lice, no svjetsku slavu dobila je zbog afere koju je imala s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom dok je radila kao pripravnica u Bijeloj kući.

Pogledaj i ovo Barack Obama, Hillary i Bill Clinton (Foto: AFP) Dugo ih nismo vidjeli! Bili su jedan od najmoćnijih parova i prebrodili su veliki seks-skandal, a malo tko bi ih prepoznao na najnovijim fotkama

Lewinsky je inače odrasla u Kaliforniji, gdje je završila srednju školu, nakon čega je uposala Dramsku akademiju. Radila je raznovrsne poslove, a taj dio života obilježila joj je afera s profesorom drame Andyjem Bleilerom. Nakon pet godina prekinula je petogodišnju aferu s njim te je otišla u Oregon, gdje je završila psihologiju. U ljeto 1995. godine prižila joj se prilika preko obiteljskih veza odraditi pripravništvo u Bijeloj kući te se odselila u Washingon, a nije ni slutila da će ubrzo zatim postati tema svih tabloida u svijetu.

Prije nego što je 1998. godine svijet o njezinoj aferi s bivšim predsjednikom Clintonom odjeknula u svijetu, Monicu Lewinsky su iz Bijele kuće prebacili u Pentagon jer su njezini nadreženi smatrali da previše vremena provodi s predsjednikom. Kasnije je priznala da je imala devet odnosa s Clintonom u Ovalnom uredu Bijele kuće. Nakon što je njihova afera izašla na vidjelo, Bill Clinton je porekao sve što mu se stavljalo na teret.

Lewinsky je onda pobjegla kod majke kako bi se ondje sakrila od medija. Sve je priznala kasnije na sudu, a suci su joj ponudili imunitet ako ispriča sve što se događalo između nje i predsjednika, jer su njega i ranije optuživali za seksualno napastovanje. Zbog cijelog skandala Monica Lewinsky je postala popularna diljem svijeta poput prave pop-zvijezde, a još danas se mnogi sjećaju kako je onda izgledala.

Nakon skandala radila je kao TV voditeljica, izdala je liniju torbi s njezinim potpisom te je postala aktivistkinja protiv maltretiranja na internetu. Iz javnosti se nikada potpuno nije povukla, a još danas je česti gost brojnih događanja. Priznala je kako joj je bilo teško pronaći posao zbog pozornosti koju su joj davali mediji, a gdje god da se preselila, uvijek bi o njoj pisali.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton je inače u ožujku prošle godine dao intervju u kojem je spomenuo Lewinsky te je istaknuo kako mu je žap što se sve onda događalo. Rekao je kako je u to vrijeme bio pod velikim pritiskom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene