široke je ruke

Najmoćnija žena svijeta na računu ima silne milijarde s kojima ne zna što bi, pa je počela dijeliti svoje bogatstvo

Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Getty Images 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) MacKenzie i Jeff Bezos (Foto: Getty Images) MacKenzie Bezos (Foto: Profimedia) MacKenzie Bezos (Foto: Profimedia) Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Profimedia) Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Profimedia) +0 Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Galerija

Forbes je Mackenzie Scott proglasio najmoćnijom ženom svijeta, a bivša supruga Jeffa Bezosa na računu ima 57 milijardi dolara.

Časopis Forbes je prije nekoliko dana objavio listu 100 najmoćnijih žena na svijetu, a na prvom mjestu našla se bivša supruga osnivača Amazona, Mackenzie Scott.

Pogledaj i ovo Jeff i MacKenzie Bezos (Foto: Getty Images) Pod povećalom javnosti Ovo je najbogatija žena na svijetu: Zbog muža milijardera koji ju je prevario s voditeljicom o njoj bruji cijeli svijet

Scott i Jeff Bezos razveli su se prije dvije godine, a upravo razvod ju je učinio najbogatijom ženom na planetu jer je u parnici dobila četvrtinu njegova udjela u Amazonu.

Ipak, MacKenzie se u parnici puno toga i odrekla. "Sretna sam što je brakorazvodna parnica iza mene i što smo se Jeff i ja o svemu uspjeli dogovoriti. Drago mi je da se mnogi moji prijatelji vesele što ćemo ostati u dobrim odnosima te ćemo zajedno i dalje odgajati svoju djecu. Sretna sam što mu prepuštam svoje interese u Washington Postu, Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu", napisala je onda Scott na Twitteru. Bezos je nakon toga svojoj bivšoj također putem društvenih mreža zahvalio na potpori i ljubaznosti.

Scott je do razvoda bila spisateljica i filantropkinja, a kada je u svoje ruke dobila veliko bogatstvo, odmah je rekla kako će većinu novca dati u dobrotvorne svrhe. Svoje obećanje je i ostvarila, a sama je rekla kako joj je neobično imati nesrazmjernu količinu novca.

Nakon razvoda je dobila čak 57 milijardi dolara, a već je 8,6 milijardi podijelila na 780 organizacija koje promiču pitanja koja se bave ravnopravnosti spolova, rasnom pravdom i javnim zdravstvom.

MacKenzie je s Jeffom bila od samih poslovnih početaka te su u braku proveli 25 zajedničkih godina. Unatoč tome što nisu otkrivali da imaju probleme u braku, u javnost je izašla njegova afera s voditeljicom Lauren Sanchez te je brak Jeffa i MacKenzie završio.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Hugh Hefner i Crystal (FOTO: Getty) Zanimljivosti Zavirite u vilu koja skriva mračne tajne raskalašenih tuluma, javnost će uskoro saznati detalje koji su se dosad tajili!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Josh Hartnett (Foto: Getty Images) Josh Hartnett (Foto: Profimedia) Josh Hartnett (Foto: Profimedia) Josh Hartnett (Foto: Getty Images) +0 Josh Hartnett (Foto: Getty Images) Nekad i sad Za njim su uzdisale žene diljem svijeta, a on je na vrhuncu slave samo nestao, evo za čime najviše žali!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene