Prošli su njezini dani

Ljepotom je zavela najmoćnijeg čovjeka Francuske, a onda se uništila ovisnošću o botoksu i dijetama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Carla Bruni danas je napoznatija kao supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, no zapravo je ona u početku svoje karijere bila puno popularnija od njega.

Carla Bruni Sarkozy proslavila se kao supermodel i pjevačica koja je svojom elegancijom i nježnom ljepotom palila i žarila pistama 1980-ih i 1990-ih godina. Ljepotica smeđe kose i plavih očiju osvojila je svijet svojom slatkoćom i vitkim tijelom, a u deset godina koliko je trajala njezina manekenska karijera prošetala je svim modnim pistama modnih tjedana, a bila je i zaštitno lice niza modnih brendova. 

Pogledaj i ovo showbuzz Potraga za savršenstvom Kompleksi ga pretvorili u živuću lutku

1997., u dobi od 30 godina, je odlučila da je vrijeme da piste zamijeni pozornicama pa se počela aktivno baviti glazbom i nastupati kao pjevačica. Nakon što je pokazala izniman talent za pisanje pjesama ostvarila je suradnju s Julienom Clercom koji joj je jako pomogao da se etablira kao kantautorica. Svoj prvi album Carla je objavila 2002. i odmah postala hit u Francuskoj. Kako je rođena u Italiji, no odrasla u Francuskoj, oba jezika savršeno govori, pa je tako pjevala i na talijanskom i na francuskom. Od tada do danas Carla je prodala preko 5 milijuna primjeraka svojih albuma, što je zavidna brojka za europsko tržište. 

Zanimljivo je kako se kao djevojčica Carla preselila u Italiju zbog toga što su njezini roditelji smatrali kako je u Turinu, u kojem je odrastala, postojla ozbiljna prijetnja da će biti oteta zbog terorističke komunističke organizacije koja je aktivno djelovala 1970-ih i 1980-ih. Naime, roditelji malene Carle smatrali su da je opasno ostati u Italiji zbog njihova nevjerojatnog bogatstva. Oni su posjedovali  CEAT carstvo automobilskih guma još od 1920-ih pa su se bojali udara komunista na njihovo bogatstvo. 

Iako je trebala studirati arhitekturu i umjetnost na kraju je sa 19 godina odlučila da se više neće obrazovati već se posvetila izgradnji karijere modela. Do svoje 20. godine je postala jedan od top 20 najplaćenijih modela tadašnjice. U to vrijeme izlazila je i bila u vezi s mnogim znatno starijim slavnim muškarcima. Tako je prošla kroz krevet Micka Jaggera i Erica Claptona, a za njome su uzdisali muškarci diljem svijeta.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monday motivation 🎸🎤🎶 #letsplaysomemusic #musicalways 📸 by @gilles_bensimon for @elle_italia

Objavu dijeli Carla Bruni (@carlabruniofficial)

Kada je razgolićena fotografija ove ljepotice snimljena 1993. došla na aukciju 2008. prodala se za 60 puta veću cijenu od one koja je bila očekivana. Javnost se nije mogla zasititi šarmantne Francuskinje, a fama je postala još veća kada je 2007. za vrijeme francuskih predsjedničkih izbora upoznala političara Nicolasa Sarkozyja i vrlo brzo postala njegova treća žena. 

Sarkozy je u trenutku upoznavanja Carle bio friško razveden, a navodno se zaljubio čim ju je vidio. Nakon krtke, ali strastvene romanse su se vjenčali u veljači 2008. To je bio Carlin prvi brak, a s njime je napokon dobila i francusko državljanstvo iako nikada nije otkrila je li se tada odrekla i onog talijanskog. 

Par je živio iznimno luksuznim životom, zbog čega su ih kritični Francuzi često napadali. Carla je pratila svog supruga na nizu njegovih političkih putovanja, a bila mu je i aktivna podrška za vrijeme vođenja političkih kampanja. 

Ljepotica je upravo zahvaljujući svom utjecajnom suprugu ponovno postala prava senzacija. Torve i majice s njezinim likom su se tiskale diljem Francuske, a svaka njezina odjevna kombinacija se kopirala. Carla je postala sinonim za francusku eleganciju i profinjenost, a nije se libila ni dodatni eksponirati, pa se tako pojavila i u hvaljenom holivudskom filmu Woody Allena "Ponoć u Parizu". 

Ipak, koliko ju je europska javnost voljela, toliko je u nekim drugim dijelovima svijeta bila omražena. U kolovozu 2010. jedne iranske novine nazvale su Carlu prostitutkom nakon što je javno osudila kamenovanje kao oblik kažnjavanja žena za preljub u Iranu. Optužili su je da je i sama imala niz afera te da je zapravo sponzoruša koja se prodavala za novac. No, ljepotica nije dala da ju zli jezici bilo kojih medija ometaju u življenju punim plućima, pa je nastavila raditi po svome. 

2011. je na svijet dočekala i svoje jedino dijete, kćer Giuliu. 

Danas se slava i ljepota Carle Bruni poprilično istopila, a mnogi ju ne pamte prvenstveno kao pjevačicu ili manekenku već kao Prvu damu Francuske koja se podvrgla cijelom nitzu plastičnih operacija koje su joj deformirale lice. Od nježne puti i punih obraza nije ostalo baš ništa, a dosta se šuškalo i kako je Carla postala teška ovisnica o botoksu. 

Njezine najnovije fotografije pokazuju ju kao vitku 51-godišnjakinju zategnutog, gotovo smrznutog lica, pa rijetko tko spominje njezinu ljepotu i prirodnost kao što je nekoć bio slučaj, a mogu se čuti i komentari kako bi za jednu elegantnu francusku damu tog utjecaja i ugleda bilo mnogo dostojanstvenije da je odabrala prirodno starjeti, a ne podvrgnuti se desecima kirurških zahvata. 

Uz to, javnost je često napadala Carlu zbog njeztine mršavosti. U par navrata mediji su pisali o njezinim rigoroznim dijetama kojih se drži. U nekoliko situacija Carlu su paparazzi uhvatili kako šeće dok joj odjeća vidno visi s tijela pa se počelo šuškati i o tome da je anoreksična, no ona je o svemu odlučila mudro šutjeti. 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Wanda Nara i Mauro Icardi (Foto: Instagram) Wanda Nara i Mauro Icardi (Foto: Instagram) Wanda i Mauro Icardi (Foto: Instagram) Maxi Lopez (Foto: Instagram) +1 Maxi Lopez (Foto: Instagram) Celebrity Preljubnica i ljubavnica nogometaša progovorila o intimi sa suprugom: "Kad gubi, ne želi me taknuti"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene