Oboje paze na prehranu

Ova je namirnica redovno na stolu Novaka i Jelene Đoković, razloga je puno, a priuštiti si ju može svatko!

Novak i Jelena Đoković - 3 Novak i Jelena Đoković - 3 Instagram 1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Novak i Jelena Đoković - 4 Novak i Jelena Đoković - 2 Jelena Đoković - 2 Jelena Đoković - 1 Novak Đoković s kćeri Tarom - 3 Novak Đoković s kćeri Tarom - 2 Novak Đoković s kćeri Tarom - 1 Novak i Jelena Đoković - 5 Novak i Jelena Đoković - 6 Novak i Jelena Đoković - 7 +23 Novak i Jelena Đoković - 8 Galerija

Jedna namirnica često se nalazi na stolu Novaka i Jelene Đoković, evo o kojoj se radi i zašto ju Đokovići toliko vole.

Prehrana jednog od najuspješnijih tenisača današnjice Novaka Đokovića i njegove supruge Jelene Đoković česta je tema medija, a već je poznato da par uopće ne jede meso.

Tenisač je istaknuo kako mu je taj način ishrane pomogao u održavanju dobre forme i zdravlja. A jedna namirnica je nezaobilazan dio redovnog menija obitelji Đoković.

Kako piše srpski Blic, radi se o kvinoji, koju nazivaju kraljicom žitarica, a ona sadrži svih osam aminokiselina koje su potrebne za normalno funkcioniranje organizma. Ova žitarica pomaže kod probave, ubrzava metabolizam, a kilograme topi. Kako je bogata vitaminima, jača imuni sistem, a zbog visokog sadržaja kalija, blagotvorno utječe na zdravlje srca.

Jelena Đoković kvinoju koristi svakodnevno jer sadrži puno proteina, vitamina B, dijetalnih vlakana i minerala.

Inače, Jelena je jednom objasnila zašto je uopće postala veganka, a njezin je razlog rastužio obožavatelje. Naime, priča je krenula za vrijeme studentskih dana.

''Počela sam razmišljati kako preživjeti tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke'', rekla je Jelena u jednom intervjuu.

''Moja ishrana je 70 posto sirova hrana, a 30 posto skuhana. Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, kvinoju, rižu… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziram oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju'', zaključila je tom Jelena Đoković u emisiji "Što sam tebi i k'o sam sebi".

Inače, Jelena je Novaku najveća podrška u njegovoj karijeri, a u braku su od 2014. godine. Jelena je od Novaka starija 11 mjeseci, a upoznali su se kada je njemu bilo 17 godina.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Ivan Klasnić - 2 Ivan Klasnić - 1 Ivan Klasnić - 3 Ivan Klasnić - 4 +9 Ivan Klasnić - 6 Nekad i sad Naš bivši Vatreni zbog zdravstvenih tegoba s godinama se veoma promijenio, oglasio se povodom posebne obljetnice: ''Sretan sam što mogu opet normalno živjeti''

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Pierro Ricci Piero Ricci Piero Ricci - 8 Piero Ricci - 7 +12 Piero Ricci - 6 Celebrity U MasterChefu se nije previše isticao, a evo što kaže nakon što je napustio ekipu: ''Potvrdio sam da nisam rođen za kamere''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene