Prvi finalisti

Ovih 10 zemalja izborilo je prolazak u finale Eurosonga, poslušajte kako zvuče pjesme koje ih predstavljaju

SUBWOOLFER SUBWOOLFER Afp 1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Marius Bear Rosa Linn Systur Monika Liu Maro - Portugal Eurovizija 2022 - 10 SUBWOOLFER Amanda Georgiadi Tenfjord Kalush Orchestra Zdob si Zdub & Advahov Brothers S10 +12 SUBWOOLFER Galerija

Poslušajte kako zvuče pjesme koje su u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga izborile svoj prolazak u finale.

Prva polufinalna večer Eurosonga je iza nas i imamo prvih 10 finalista, među kojima, nažalost, nije naša Mia Dimšić s pjesmom "Guilty Pleasure".

Pogledaj i ovo Severina "Dolazim u Glibovac" Severina se prisjetila svojeg nastupa na Eurosongu prije 16 godina, pa jasno dala do znanja za koga sada navija

Zemlje koje su se plasirale u finale su Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

U nastavku smo izdvojili isječke s nastupa prvih finalista.

Švicarsku na Eurosongu ove godine predstavlja Marius Bear s pjesmom "Boys Do Cry", koja govori o njegovu nesretnom iskustvu prve ljubavi.

Armeniju predstavlja pjevačica Rosa Linn, koja je s pjesmom "Snap" u prvoj polufinalnoj večeri nastupila zadnja, a njezin nastup prati posebno osmišljena scenografija.

S pjesmom "Með hækkandi sól" Island ove godine predstavlja bend Systur, koji čine sestre Sigríður, Elísabet i Elín Eyþórsdóttir.

Predstavnica Litve je Monika Liu s pjesmom "Sentimentai". Monika se glazbom bavi od svoje pete godine, kada je počela svirati violinu, a pjevanje je otkrila tek deset godina kasnije.

Portugal predstavlja pjevačica umjetničkog imena MARO s pjesmom "Saudade, saudade", koju je napisala u suradnji s Johnom Blandom.

Glazbeni pop-duo Subwoolfer na Eurosongu predstavlja Norvešku s pjesmom "Give That Wolf A Banana", a nastupaju s maskama i kriju svoj identitet.

Grčku na ovogodišnjem Eurosongu predstavlja Amanda Klara Georgiadis Tenfjord s baladom "Die Together", u kojoj je pokazala iznimne vokalne sposobnosti.

Ukrajinski bend Kalush Orchestra slovi kao jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg Eurosonga, a svoju zemlju predstavlja s pjesmom "Stefania".

Zdob și Zdub i Advahov Brothers duo je koji na Eurosongu predstavlja Moldaviju s veselom pjesmom "Trenulețul".

Nizozemsku predstavlja pjevačica Stien den Hollander, poznata i kao S10, s emotivnom pjesmom "De diepte".

Izravan plasman u finale imaju predstavnici Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske i Velike Britanije, zemalja koji čine takozvanu veliku petorku Eurosonga.

Druga polufinalna večer Eurosonga je u četvrtak 12. svibnja, dok je veliko finale zakazano za subotu 14. svibnja, a natjecanje se ove godine održava u Torinu

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Vidoje Ristović Vidoje Ristović Vidoje Ristović Nikolina i Vidoje Ristović +14 Nikolina i Vidoje Ristović Celebrity Starija kći i bivša žena Vidoja Ristovića od njega su se oprostile dirljivom porukom, a mlađa još ne zna za smrt oca?

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Ronela Hajati Ronela Hajati Ronela Hajati Ronela Hajati +6 Ronela Hajati Celebrity Bujna Albanka u majušnom kostimu zapalila pozornicu Eurosonga i postavila ljestvicu visoko odmah na početku natjecanja

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene