Stalno u nevoljama

Goli provalnici, uklete kuće i brak koji je trajao samo 4 dana: Je li on najveći slavni kralj bizarnosti?

Nicolas Cage (Foto: Getty Images) Nicolas Cage (Foto: Getty Images) getty images 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nicolas Cage (Foto: Getty Images) Nicolas Cage (Foto: Getty Images) Nicolas Cage i Patricia Arquette (Foto: AFP) Nicolas Cage i Lisa Marie Presley (Foto: AFP) Nicolas Cage i Erika Koike (Foto: Profimedia) Nicolas Cage i Alice Kim (Foto: AFP) Nicholas Cage (Foto: Instagram) Nicholas Cage (Foto: Instagram) Nicolas Cage (Foto: AFP) +0 Nicolas Cage (Foto: AFP) Galerija

Nicolas Cage holivudski je kralj bizarnosti. Donosimo priče iz njegova života koje dokazuju da je ovaj oskarovac – stvarno poseban tip.

Proslavljeni američki glumac Nicolas Cage poznat je po ekscentričnom ponašanju, upečatljivim izrazima lica i kontroverznim filmovima koje često bira.

Pogledaj i ovo Polina Glen (Foto: Instagram) Teško joj je odoljeti Nije sramežljiva: Jasno je čime je mlađahna plesačica osvojila srce 32 godine starijeg glumca

Slavu i pohvale kritike stekao je odjednom – u brzom naletu nagrada koje mu je donijela uloga u filmu ''Leaving Las Vegas“ iz 1995. Iako tada široj publici još nije bio u fokusu pažnje, drugi Oscar, koji je osvojio 2002. godine, svakako mu je priskrbio status jednog od najcjenjenijih glumaca Hollywooda.

Nakon ovih hvaljenih filmova, Cage se odlučio dobro proveseliti – pa je snimao zabavne avanturističke spektakle, poput ''Nacionalnog blaga“ i ''Kick-Ass“, a bilo mu je zanimljivo i u privatnom životu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

oscar1996 #nicolascage #nicholascage #oscar #1996 #lasvegas #leavinglasvegas #film #artist #actor #hollywood #movie #model #cinema #🎬 #📷 #🎥#photo #picture

Objavu dijeli Nicolas Cage (@nicolascagefans)

Cage je od samih početaka karijere vodio buran život prepun bizarnih priča. Ženio se četiri puta, a najdulje je izdržao s prvom suprugom, glumicom Patriciom Arquette.

Njegov drugi brak završio je nakon samo 107 dana, a Cage se tada oženio s kćeri Elvisa Presleyja, Lisom Marie Presley. Navodno se glumac želio oženiti njome ne zbog ljubavi prema njoj, već prema njezinu ocu.

Treća žena Alice Kim rodila mu je sina nazvanog po Supermanu, Kal-Ela, a s četvrtom je bio u braku samo četiri dana. Erika Koike tako je najkraća romansa Nicolasa Cagea, koju su mnogi ismijali kao odraz njegove krize srednjih godina.

Cageova ekscentričnost seže u sva područja njegova života, pa je tako glumac poznat po bizarnom ponašanju koje ga je redovito dovodilo u nevolje.

Pred kamerama je svojevoljno jeo žive žohare, razbijao je kafiće i hotelske sobe, a njegov stric, slavni redatelj Francis Ford Coppola jednom prilikom priprijetio mu je da će ga otpustiti ne prestane li govoriti vriskavo visokim glasom cijelo vrijeme tijekom snimanja filma.

Ako vam se ove priče čine bizarnima, čitajte dalje jer donosimo devet bizarnih situacija koje su se dogodile Nicolasu Cageu i vjerojatno su jedinstvene.

Na meti golih provalnika, ljubitelja sladoleda i kradljivaca stripova

Kralj bizarnosti jednom se našao u šokantnoj situaciji koja ga je, prema vlastitom priznanju, ''prestravila“. Jedne noći u njegovu kući u Orange Countyju nepoznati mu je muškarac provalio u dom. ''Otvorio sam oči i vidio golog muškarca kako jede sladoled na štapiću i nosi moju kožnu jaknu točno ispred mog kreveta“, rekao je glumac te naglasio kako to nekome može zvučati smiješno, ali zapravo je bilo apsolutno zastrašujuće. S muškarcem je razgovarao sve dok nije došla policija.

Kao veliki ljubitelj stripova Cage je 1997. godine kupio primjerak rijetkog broja stripa o Supermanu iz 1939., koji je predstavio američkoj javnosti. No taj je strip Cageu ukraden 2000., a slučaj se nije riješio čak 11 godina. Odjednom se 2011. strip pojavio u prodavaonici stripova, a policija ga je ubrzo vratila Cageu, koji ga je prodao za rekordnih 2,1 milijun dolara. Povratak stripa Cage je opisao kao ''djelo božje providnosti“.

Nakon uloge u ''Nacionalnom blagu“ Cage je otkrio svoju ljubav za povijest i okultno, pa je u tom stilu odlučio pristupiti i svom grobnom mjestu. U New Orleansu je kupio grobnicu-piramidu na kojoj jednostavno stoji natpis ''Omni Ab Uno“ (Sve iz jednoga).

Muke po ukradenoj lubanji, nemirnim noćima u Drakulinu dvorcu i najukletijoj kući na svijetu

Cageova predanost filmovima nikada nije bila upitna, a njegov kolega Idris Elba prisjetio se kako se Cage pripremao za snimanje filma o prizivanju duhova tako da je otišao provesti noć u Drakulinu dvorcu u Rumunjskoj. Cijelo iskustvo opisao je kao ''jezovito, ali nužno za kanaliziranje energije“.

Moglo bi se zaključiti kako je slavni glumac ljubitelj zastrašujućih stvari i horor-priča jer je i sam odlučio napisati horor-roman. Kako bi ozračje u kojem je pisao bilo savršeno – kupio je najukletiju kuću na svijetu, Vilu LaLaurie u New Orleansu, gdje je nekoć živjela i ubijala masovna ubojica Delphine LaLaurie. Ipak, brzo se odrekao kuće zbog toga što ga nije posebno inspirirala pa nije daleko dogurao s romanom.

Ekstravagantne potrošačke sklonosti ovog glumca jednom su pukom slučajnošću dovele do posjedovanja ukradene lubanje dinosaura. Kada mu uklete kuće i grobnice u obliku piramida nisu bile dovoljne, Cage se prebacio na sakupljanje antikiviteta i kurioziteta. Tako je 2007. potrošio ekstravagantnih 276.000 dolara na lubanju dinosaura. Na njegovu žalost, otkrilo se kako je zapravo lubanja ukradena, pa ju je glumac pristao vratiti originalnom vlasniku.

Glumčeva ljubav prema životinjama proteže se sve od dinosaura pa do mačaka. Upravo je njegov mačak Lewis bio Cageov vjerni pratitelj u fazi drogiranja psihodeličnim gljivama. Cageu nije bilo dovoljno da mu Lewis pravi društvo ''čist“, već ga je jednom nadrogirao mikrokoličinom gljiva, pa su vlasnik i njegov ljubimac samo satima gledali jedan u drugoga.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

who are you? #nicolascage #actor #movies #cinema #hollywood #film #sunglasses

Objavu dijeli Nicolas Cage (@nicolascagefans)

Unatoč neobičnom ponašanju i navikama, mnogi Nicolasa Cagea obožavaju. Ovaj upečatljiv glumac svijetlih očiju našao se u reklamnoj kampanji za japanske grickalice bez svoga znanja. Japanci su ga toliko voljeli da su jednostavno njegovu sliku stavili na omot grickalica bez ikakva obavještavanja glumca o tome za što se njegov lik koristi.

Sigurni smo da će 55-godišnji glumac još dugo publiku veseliti filmovima, ali i zanimljivim crticama iz života – koje se doista samo njemu mogu dogoditi. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene