neobična žena

Neuredna je, voli popiti i bogatija je od svog supruga i kralja Charlesa - ovako opisuju suprugu čovjeka o kojem se već danima priča!

Akshata Murthy i Rishi Sunak - 4 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 4 Pixsell 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Akshata Murthy i Rishi Sunak - 1 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 2 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 3 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 4 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 1 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 2 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 3 +0 Akshata Murthy i Rishi Sunak - 4 Galerija

Medije su ovih dana preplavile informacija o novom britanskom ministru, a posebnu pozornost ukrala je njegova supruga koja je bogatija od njega.

Medije je ovih dana preplavila nova informacija o izboru novog britanskog ministra, a na ovu važnu funkciju odabran je Rishi Sunak.

I dok mnogi pišu o prvoj hindi obitelji koja će useliti na poznatu londonsku lokaciju 10 Downing Street, mnoge je iznenadila činjenica tko je dugogodišnja supruga novog ministra, ali i informacija da je i bogatija od njega.

42-godišnja Akshata Murthy rođena je u Indiji, a kći je bogatog indijskog informatičkog mogula Narayane Murthyja, osnivača i vlasnika tvrtke Infosys iz Bangalorea.

Ona i novi suprug ministar bogatiji su i od samog kralja Charlesa, a Akshata ima udio od 430 milijuna funti u očevom IT carstvu.

Akshata je odmalena pokazivala strast prema modi, a njezinoj se majci baš i nije sviđalo to što više pažnje pridaje glamuru nego učenju. Nakon završetka školovanja seli se u SAD te je diplomirala ekonomiju i francuski na Claremont McKenna Collegeu u Kaliforniji i studirala na Fashion Institute of Design and Merchandising u LA-u.

Na Sveučilištu Stanford upoznala je Rishija, a novi britanski premijer nedavno je priznao da je već prilikom prvog susreta s Akshatom bilo jasno da postoji ''ono nešto'', što ga je kao velikog obožavatelja romantičnih komedija navelo na promjene nekih svojih predavanja kako bi mogao sjediti pored buduće žene.

Četiri godine nakon upoznavanja, Rishi i Akshata vjenčali su se 2009. godine u Bangaloreu, a svadba je uistinu bila raskošna. U njihovu braku dobili su i dvoje djece, kćeri Krishnu i Anoushku.

2007. godine Akshata je pokrenula svoju modnu liniju, ali njezina tvrtka nakon samo tri godine propala je, ali se njena vlasnica snašla s brojnim udjelima u ostalim modnim kućama i tvrtkama. Povezivalo ju se i s pizzerijom poznatog kuhara Jamieja Olivera, a po posljednjim informacijama, bogatstvo Akshate i njena supruga procijenjeno je na ogromnih 730 milijuna funti.

Nasljednica milijarde vrijednog bogatstva došla je u središte pozornosti kad se ranije ove godine pokazalo da nema domicilni status, što znači da nije morala plaćati nikakav porez na svoju zaradu izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Kasnije je ipak pristala platiti britanski porez na svoj svjetski prihod, piše Jutarnji list.

Na kraju je dala izjavu u kojoj je branila svoj ‘posve legalni‘ porezni status, kojeg se na kraju ipak odrekla.

"Postalo je jasno da mnogi ne smatraju da je to kompatibilno s ulogom mog supruga kao kancelara. Razumijem i cijenim britanski osjećaj za pravednost i ne želim da moj porezni status bude smetnja za mog muža ili da utječe na moju obitelj. To znači da ću sada plaćati porez u Ujedinjenom Kraljevstvu na sav moj svjetski prihod, gdje god u svijetu on nastao. Ovo radim jer to želim, a ne zato što to od mene zahtijevaju pravila", rekla je tada Akshata.

A ova bogatunka voli se i dobro zabaviti. Njen suprug prošle je godine u intervjuu za The Times izjavio: "Cijela moja obitelj pije, moja žena definitivno pije. Jako je iritira što ja to ne činim.''

"Ja sam nevjerojatno uredan, a ona je jako neuredna. Puno sam organiziraniji, ona je spontanija... Neće joj se svidjeti što to govorim, ali bit ću iskren s vama, nije baš osoba od pospremanja. Zapravo, ona je totalna noćna mora kad je pospremanje u pitanju, odjeća joj je posvuda... i cipele... o Bože, te cipele", dodao je pa otkrio i kakva je inače.

Osim što pažnju voli privući svojim modnim odabirom i skupim odjevnim kombinacijama, Akshata je u središte pažnje stigla i zbog poreza.

Naime, britanski superbogataši često koriste nedomicilni porezni status, legalan način izbjegavanja plaćanja poreza na inozemne prihode u Britaniji, zahvaljujući kojemu štede tisuće, pa čak i milijune funti.

Koristila ga je i Akshata, za koju se vjeruje da većinu bogatstva može zahvaliti Infosysu, kojemu je sjedište u Bangaloreu. Kad je to ove godine otkriveno, Akshata je završila na naslovnicama, a par se suočio s vrlo intenzivnom reakcijom javnosti, piše Tportal.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Lukas i Barbara Nola - 1 Lukas i Barbara Nola - 2 Lukas i Barbara Nola - 3 Lukas i Barbara Nola - 4 +15 Lukas i Barbara Nola - 5 Zanimljivosti Lukas Nola sa suprugom Barbarom držao se za ruke i nakon 28 godina braka, a obožavali su i raditi zajedno!

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Agdal Nina Agdal Nina Agdal - 4 Nina Agdal - 5 +19 Nina Agdal - 3 Celebrity Izgled joj je nekad stvarao probleme u poslu, ali predrasude nije htjela slušati niti mijenjati nešto na sebi

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene