Prvi put u povijesti

Najmisteriozniji čin tijekom krunidbe ove bi godine mogao biti prikazan pred milijunima ljudi?

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles III. i Kate Middleton Kralj Charles Kralj Charles III. Kralj Charles III. Kralj Charles III. i princ Harry Kralj Charles, princ William i Kate Middleton - 1 Kralj Charles, princ William i Kate Middleton - 2 Kralj Charles Kralj Charles i Spice Girls - 5 Kralj Charles i Spice Girls - 6 +23 Kralj Charles i Spice Girls - 7 Galerija

Bliži se krunidba kralja Charlesa, a najintimniji dio ceremonije sada će prvi put navodno biti prikazan na televiziji.

Bliži se krunidba kralja Charlesa III., a britanski mediji i organizatori već od smrti kraljice Elizabete u rujnu vješto pripremaju kako će izgledati protokol.

Pogledaj i ovo Sablasni lik na krunidbi kralja Charlesa misterij je riješen! Zna se tko je jezivi lik primijećen na kraljevskoj krunidbi, a koji je utjerao strah u kosti onima koji su ga uočili!

Charles će biti okrunjen 6. svibnja ove godine u Westminsterskoj opatiji, a taj svečani događaj prenosit će se diljem svijeta.

Ipak, kako to pravila nalažu, neki dijelovi krunidbe dosad su bili skriveni od javnosti pa se tako na krunidbi kraljice Elizabete nije prikazao dio u kojem nadbiskup Canterburyja svetim uljem pomazuje ruke, grudi i glavu novog monarha.

Kada je Elizabeta II. pomazana za britansku kraljicu, iznad njezine glave stajao je baldahin od zlatnog platna, a televizije koje su prenosile krunidbu na nekoliko su sekundi zamračile sliku. Naime, smatralo se da je čin pomazanja monarha najsvetiji čin krunidbe koji javnost ne smije vidjeti te je time ujedno i najmisteriozniji čin same svečanosti.

Ipak, kako u današnje vrijeme sve bude javno, Charles bi ovaj svečani trenutak mogao podijeliti s ostatkom svijeta te će ga ove godine možda vidjeti milijuni ljudi.

Svečanost krunidbe trajat će čak tri dana, a sve će biti obilježeno svečanom ceremonijom, koncertima i uličnim zabavama diljem Ujedinjenog Kraljevstva jer najveća je želja novog monarha steći ulogu kralja od naroda, prenose britanski mediji.

Charles će biti okrunjen pred tisućama ljudi, nakon čega će u povorci krenuti do Buckinghamske palače, gdje će se pridružiti članovima svoje obitelji na balkonu i mahati obožavateljima koji će htjeti biti dio tog povijesnog događaja.

U povorci bi trebali sudjelovati princ William, princeza Kate Middleton i njihova djeca - prinčevi George i Louis te princeza Charlotte.

Nagađa se da bi se princ Harry i Meghan Markle također mogli pojaviti zajedno sa svojom djecom Archiejem i Lilibet, ali na službenom dijelu krunidbe navodno neće biti dobrodošli zbog svih nesuglasica i jer nisu aktivni članovi obitelji. Bit će tu i Charlesova braća i sestra, a kraljicu suprugu Camillu okrunit će također nadbiskup Canterburyja.

Dosad su objavljeni i ostali detalji krunidbe koja je sve bliže.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Vukičević - 3 Lidija Vukičević - 4 Lidija Vukičević - 2 Lidija Vukičević - 5 +19 Lidija Vukićević - 1 Celebrity Violeta iz ''Boljeg života'' u crvenom donjem rublju zauzela seksi pozu, kako je moguće da ova žena ima 60 godina?

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 1 Lidija Bačić Lidija Bačić - 4 Lidija Bačić - 2 +27 Lidija Bačić - 1 Celebrity Lidija Bačić novom izazovnom fotkom opet je uspjela iznenaditi fanove, njezin najjači adut opet je u prvom planu, i to u zanimljivom bodiju!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene