Što vi kažete?

Treća sezona Bridgertona je razočaranje, ali uspjeli su postići mini šok-faktor u posljednje dvije epizode!

Bridgerton Bridgerton Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Bridgerton Galerija

Nakon mjesec dana čekanja napokon je izišao drugi dio treće sezone serije Bridgerton. Opet sam pogledala sve epizode u jednom danu, ali sada sa sigurnošću mogu reći da je treća sezona najlošija dosad.

Drugi dio treće sezone i dalje drži Nicola Coughlan, koja je dosljedna svojem liku Penelope Featherington te čiji lik doživi katarzične promjene koje su zapravo jedino blago koje je isplivalo iz sve tri sezone Bridgertona.

Za razliku od prvog dijela ove sezone, osvježenje je gledati u posljednjim epizodama kako napokon kao gledatelji saznajemo neke nove informacije. Misteriozno klupko tko je Lady Whistledown napokon se otpetlja, te iako možda nije najkreativniji scenarističko redateljski način na koji se to dogodi, i dalje nam kao gledateljima pričinjava zadovoljstvo da nismo uzalud gledali tri pune sezone serije. Priče većine glavnih likova po meni su zbrzane u posljednjim epizodama u smislu da se raspleti dogode naivno, naprasno i bez previše detalja.

Takva redateljska odluka se čini frustrirajućom za fanove serije s obzirom na to da smo dosta involvirani u fiktivne živote likova, pa se ovakvi raspleti čine kao da kreatorima nije stalo do svojih likova, kao i gledatelja.

Posljednje epizode fokusirale su se na lik Penelope i što za nju zaista znači Lady Whistledown te mislim kako je to bila dobra odluka kreatora, koji su napokon fokus stavili na nešto bitno. Za njezin je lik taj trenutak katarzičan s obzirom na promjene koje doživi kao mlada žena u kratkom razdoblju.

Lik Penelope rastrojen je u više pravaca, ali napokon pronalazi svoj glas koji ne želi odustati od onoga što je čini upravo takvom kakva jest. To je divan trenutak u seriji koji doprinosi značaju najviše njezina lika, ali i čitave serije. Što se tiče romantičnih i seksualnih scena, ni ovaj dio nije podbacio, pa tako u zadnjem dijelu treće sezone opet gledamo vruće scene koje svakako očekujemo od Bridgertona. Još jedan dio u posljednjim epizodama koji me se dojmio, jeste činjenica da su se kreatori ipak malo više pozabavili likovima Lady Danbury, Violet Bridgerton, i Portiae Featherington. Tri snažna ženska lika koja su služila kao potpora svim drugim likovima, dobila su svojih pet minuta gdje smo otkrili njihove traume, motive, kao i vidjeli prijeko potrebne promjene koje su kao likovi napokon zaslužile.

Treća sezona već kultne serije Bridgerton me zaista razočarala na više nivoa, što ste mogli i pročitati u recenziji prvog dijela, ali me drugi dio ipak malo više iznenadio na pozitivan način.

Moćan ženski lik koji vodi fantastična glumica Nicola Coughlan je najpozitivniji aspekt serije, ali i način na koji su kreatori demistificirali tko je ona kao žena. Na koji način gleda sebe, kako raste mentalno, te što za nju znači biti slobodna žena, teme su koje je drugi dio treće sezone uspješno prikazao. Iako je poprilično nezanimljivo znati točno što će se dogoditi sa likovima i pričama unutar glavne priče, scenaristi i redatelji su uspjeli napraviti mini šok faktor u zadnje dvije epizode koji će zasigurno ponovno pridobiti i one gledatelje koji su se ohladili od uzbudljivog svijeta Bridgertona.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene