Nije im se to baš svidjelo

Omiljena "Barbie" u Japanu nije dočekana kao u ostatku svijeta, evo zašto su tamo nezadovoljni prikazivanjem hit-filma!

Margot Robbie u filmu ''Barbie'' - 2 Margot Robbie u filmu ''Barbie'' - 2 Profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Margot Robbie u filmu ''Barbie'' - 5 Margot Robbie u filmu ''Barbie'' - 2 Margot Robbie u filmu ''Barbie'' - 1 Cillian Murphy i Florence Pugh u filmu ''Oppenheimer'' Film ''Oppenheimer'' - 5 Film ''Oppenheimer'' - 4 Film ''Oppenheimer'' - 3 Film ''Oppenheimer'' - 2 Film ''Oppenheimer'' - 1 In Magazin: Barbie film - 3 +1 In Magazin: Barbie film - 2 Galerija

Holivudski film "Barbie”prije tjedan dana je počeo prikazivanje u Japanu, usprkos nezadovoljstvu Japanaca "Barbenheimer" memovima koji su ga povezivali s filmom o nastanku atomske bombe.

Karte za "Barbie”, s Margot Robbie u glavnoj ulozi, brzo se prodaju usprkos prosvjedu Japanaca koji je primorao distributera Warner Bros da se ispriča uoči početka prikazivanja.

"Barbie” se počeo prikazivati na isti dan kad i "Oppenheimer”, film o stvaranju atomske bombe tijekom Drugog svjetskog rata, što je potaknulo memove o "Barbenheimeru”, kombinaciji dva filma.

Japancima, žrtvama dviju atomskih bombi koje je SAD bacio na kraju Drugog svjetskog rata, nije se svidio taj mem u mjesecu kad obilježavaju 78. godišnjicu stradanja Hirošime i Nagasakija. U sada obrisanim objavama na platformi X, bivšem Twitteru, marketinški profil Warner Brosa dijelio je objave korisnika koji su prikazivali Robbie s glavnim glumcem iz "Oppenheimera” Cillianom Murphyjem, uz nuklearne eksplozije.

Početkom mjeseca pokrenuta je peticija na change.org, kojom se tražilo da Warner Bros i Universal Pictures, studio koji stoji iza priče o atomskom znanstveniku, zaustave #Barbenheimer 'hashtag' na društvenim mrežama. Do danas je peticija skupila 22,6 tisuća potpisa.

Oznaka #NoBarbenheimer proširila se i Japanom, zbog čega je tamošnji ogranak Warnera javno kritizirao svoju matičnu tvrtku koja se potom ispričala.

Mitsuki Takahata, glas Barbie u japanskoj verziji filma, 2. kolovoza je na Instagramu objavila da je šokirana memovima.

"Ovaj incident je veoma, veoma razočaravajuć”, napisala je.

Japanski obožavatelji govore kako ih ova kontroverza nije odvratila od gledanja filma.

"To je bilo grubo", rekla je 24-godišnja studentica Rie Takeda, komentirajući mem u pitanju.

"No film je bio blistav i zabavila sam se" gledajući ga, dodala je.

Zasad nije objavljen datum prikazivanja „Oppenheimera” u Japanu. Film je kritiziran jer uglavnom ignorira uništenje dva velika japanska grada 1945. u kojima je poginulo više od 200 tisuća ljudi.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Rita Ora - 1 Rita Ora - 2 Rita Ora - 3 Rita Ora - 3 +27 Rita Ora - 4 Celebrity Premali gornji dio kupaćeg bio je glavni razlog zbog kojeg nitko nije skidao pogled sa slavne Kosovarke, a očito je i da je tijelo isklesala do maksimuma!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač - 1 Sonja Kovač - 3 Sonja Kovač - 3 Sonja Kovač - 1 +25 Sonja Kovač - 3 Celebrity Bujna stražnjica Sonje Kovač na meti komentara, za sve je kriv seksi video ulaska u more koji je snimio njezin zaručnik!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene