u žanru vesterna

Film "Čudan način života" donosi neočekivanu priču s dva sjajna glumca koja ne bismo očekivali u ovakvim ulogama!

Film Čudan način života - 2 Film Čudan način života - 2 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Film Čudan način života - 1 Film Čudan način života - 2 +0 Film Čudan način života - 3 Galerija

Prvi put pišem recenziju za kratki igrani film, ali s obzirom na to da je ovo kratki film Pedra Almodóvara, nisam htjela propustiti priliku. "Čudan način života" (Strange Way of Life) najnoviji je Almodóvarov film koji zaista jest čudnovat, ali je u isto vrijeme perfektno snimljen, intrigantan i s odličnim glavnim glumcima.

Scenarist i redatelj kratkog filma "Čudan način života" svjetski je poznati redatelj Pedro Almodóvar, koji je ovoga puta odlučio napraviti kratki igrani film u žanru vesterna.

Pojačane emocije u filmovima njegova su specijalnost, pa je stoga sasvim logično da ga je privukao vestern koji je uvijek prepun drame. S obzirom na to da je u pitanju kratka forma od samo trideset minuta, Almodóvar je odmah na početku uspostavio odnos između dva glavna lika i pozadinsku priču koja nam je bitna za razumijevanje priče i glavnog zapleta.

Dva muškarca ponovno se susreću nakon dvadeset i pet godina, jasno nam je da je njihov odnos intiman, ali zaplet ostaje misterij. Očekivano za Almodóvara, scenarij je napisan jasno, detaljno i bez suvišnog dijaloga. Važno je napomenuti da je izrazito teško napisati scenarij za kratki film jer nam u kratkom roku mora nam biti jasno apsolutno sve. Od odnosa među likovima, njihovih motiva, priče, zapleta i raspleta, sve mora biti u sinergiji kako bismo dobili suvisao film.

U filmu također nisu eksplicitno prikazani ključni detalji za priču, nego se čini kako se Almodóvar igra s metaforičkim sadržajem poput pucanja i odnosa moći sa seksualnom energijom koja je prožeta kroz film.

"Čudan način života" film je koji je siguran u sebe, koji gledateljima na kraju ostavi dovoljno prostora da zamišljamo kamo naši likovi odu, kakve odluke donesu te daje prostor za možda novi i veći nastavak koji bi još dodatno ušao u svijet čudnovatih likova u ovom vesternu. Film je melodramatičan, uzbudljiv, čudnovat i pravo je osvježenje u moru filmova koji traju preko dva sata. Bitno je napomenuti i kako je "Čudan način života" visoko estetiziran, s besprijekornom kostimografijom, impresivnom scenografijom i dva odlična glavna glumca koja ne bismo očekivali u ovakvim ulogama.

Pedro Pascal utjelovljuje lik Silve, kauboja koji nakon dvadeset i pet godina dolazi u grad kako bi iz nepoznatih razloga ponovno posjetio svojeg ljubavnika, šerifa Jakea. Pascal tu nesvakidašnju ulogu igra nježno i mačo u isto vrijeme, što njegovu liku Silve daje dubinu kako bismo ga bolje razumjeli. Savršeni kontrapunkt Pascalovoj nježnoj glumačkoj igri sumorna je izvedba Ethana Hawkea. Hawk igra šerifa Jakea, koji sumnja u motive ljubavi iz prošlosti, ali se u isto vrijeme prepušta igri koja mu pomalo pomuti um. Pascal i Hawke dva su glumca koja nikako ne bih očekivala u ovakvu filmu, ali koliko god taj izbor bio čudnovat, on jednostavno funkcionira.

"Čudan način života" čudan je film i to je najbolji opis za taj kratki vestern. Neočekivana priča, zaplet, kao i dva sjajna glavna glumca svakako su poziv da izdvojite pola sata za novi Almodóvarov film.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton i kralj Charles - 4 Kate Middleton i kralj Charles - 1 Kate Middleton i kralj Charles - 2 Kate Middleton i kralj Charles - 3 +30 Kate Middleton - 2 Zanimljivosti Kralj Charles svojim je potezom otkrio koliko poštuje Kate Middleton, takva čast ukazana je prvi put nekom članu kraljevske obitelji!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Declan Rice i Lauren Fryer - 12 Declan Rice i Lauren Fryer - 10 Declan Rice i Lauren Fryer - 11 Declan Rice i Lauren Fryer - 9 +14 Declan Rice i Lauren Fryer - 8 Celebrity Mladi nogometaš i njegova djevojka atipičan su nogometni par, a zbog zlih komentara na izgled koje ona dobiva stao joj je u obranu i odbrusio hejterima!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene