Naizgled jednostavan roman

Mislila je da je ljubav njezina života zauvijek otišla, no ono što se zapravo dogodilo nije mogla ni sanjati

Taylor Jenkins Reid Taylor Jenkins Reid Taylor Jenkins Reid/Instagram 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Taylor Jenkins Reid Galerija

Nerijetko se na sceni pojave nova književna imena koja u kratkom roku postanu popularna i osvoje čitatelje diljem svijeta, no nije toliko često da se ista imena zadrže godinama na tom nivou. Jedno od takvih imena je Taylor Jenkins Reid, američka spisateljica koja već dugi niz godina svoje čitatelje oduševljava pričama koje imaju neobične obrate, a naizgled su jednostavni ljubavni romani.

Posljednji u nizu njezinih romana preveden na hrvatski je "Ljubav(i) mog života", objavljen u nakladi Vorto Palabre.

Priča prati djevojku koju odrasli život neslavno dočeka velikom tragedijom. U svojim dvadesetima, Emma Blair udaje se za ljubav iz srednje škole i srodnu dušu, Jesseja Lernera. Njih dvoje izgradit će život prema vlastitim mjerilima, u dalekom Los Angelesu, izvan dometa očekivanja svojih roditelja i ograničenja rodnog grada u hladnom Massachusettsu. S karijerama novinarke i snimatelja, Emma i Jesse putuju svijetom i žive punim plućima. No na njihovu prvu godišnjicu braka, Jesse pogiba u nesreći helikoptera na snimateljskom zadatku iznad Tihog oceana. Zajedno s ostalim članovima tima nestaje u dubinama nemilosrdnog mora.

U rasulu zbog njegove smrti, Emma ubrzo daje otkaz na poslu i vraća se u roditeljski dom u pokušaju da iznova izgradi život. Godinama kasnije, sada u svojim tridesetima, ona susreće starog prijatelja Sama i ponovno se zaljubljuje. Kad se njih dvoje zaruče, čini se da je Emi pružena nova prilika za sreću… sve dok se odjednom ne pojavi Jesse. Godinama nakon što je nestao i proglašen mrtvim, Jesse je pronađen u moru nedaleko od pustog otočića usred oceana - i sada se vraća kući, odlučan nastaviti život s voljenom Emmom. Našavši se iznenada u ljubavnom trojcu sa suprugom i zaručnikom, Emma sada mora shvatiti tko je ona i što želi. Ali tko je ljubav njezinog života? Može li žena jednako voljeti dvojicu muškaraca?

Na ta i još brojna pitanja odgovor je pokušala dati Taylor Jenkins Reid, koja je maestralno razradila likove do posljednjeg detalja. Nije tajna da se u njezine likove vrlo lako zaljubiti.

"Sedam muževa Evelyn Hugo“ i „Daisy Jones i Šestorka“ samo su neke od njezinih uspješnica, a Daisy Jones i The Six su osvojili srca publike posljednjih nekoliko tjedana i u obliku serije. Srećom, objavljen je film i po knjizi "Ljubav(i) mog života", a o čemu se točno radi najbolje vam je prvo provjeriti u knjizi.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene