za isključiti mozak

Obiteljska stvar idealan je ljetni film, kao stvoren za opuštanje i lijeni vikend

A family affair, nicole kidman A family affair, nicole kidman Foto: Profimedia

Netflix je gledatelje odlučio počastiti sa još jednom ljetnom razbibrigom u formi drame, komedije, i sa malo romanse, pod nazivom Obiteljska stvar. Zasigurno će vas privući ovom filmu kada vidite da Nicole Kidman utjelovljuje glavnu ulogu.

Richard LaGravenese režirao je Obiteljsku stvar, dok je scenarij pisala Carrie Solomon. Obiteljska stvar je jedan od onih filmova u kojem možete u potpunosti isključiti mozak, možda čak nešto i raditi sa strane, a opet ne propustiti baš ništa.

Nije to nužno toliko loše jer nam takvih filmova uvijek treba i fali, ali ono što je šteta jest činjenica da gledamo Kidman u jednoj od najlošijih uloga ikada. Narativno i režijski je film jasan, priča je prepuna klišeja, a kao gledatelji možete odmah pretpostaviti što će se dogoditi sa likovima već nakon prvih desetak minuta. Iako je priča jasna, također je poprilično zbrkana i ubrzana bez obzira što film traje gotovo dva sata. Apsolutno mislim da nam treba ovako laganih i pitkih filmova, ali isto tako mislim da je gotovo nedopustivo imati ovakve zvijezde u glavnim ulogama sa ovako lošim scenarijem.

Režijski je film nemaštovit u svojim rješenjima, pa tako gledamo poprilično puno praznog hoda u scenama, i ne toliko kreativan dijalog. Ono što posebno manjka u filmu jeste kemije među likovima Nicole Kidman i Zaca Efrona, a upravo je njihova zabranjena ljubav glavni zaplet u filmu. Njih dvoje kao par izgledaju izrazito neprirodno, a ni sam scenarij ne doprinosi njihovom poprilično hladnom odnosu.

Nicole Kidman utjelovljuje lik prelijepe Brooke koja se nakon dugo godina samačkog života zaljubljuje u Chrisa Colea, poznatog glumca i šefa njezine kćeri Zare. Kidman je hladna u ulozi Brooke, te se čini kako joj je privatno bilo mrsko glumiti u ovome filmu, za što je apsolutno ne krivim. Joey King igra njezinu kćer Zaru koja se kroz čitav film čini kao da se trese fizički od treme.

Njezina nervoza je evidentna u svim scenama, te zaista neprirodno igra lik Zare u svim mogućim situacijama. Zac Efron je dobio ulogu popularnog glumca Chrisa Colea, te mi je bilo drago Efrona ponovno gledati u nekom filmu. Nažalost, mislim da ni za njega Obiteljska stvar nije zapravo bila najbolja stvar koju je uradio u glumačkoj karijeri, ali za razliku od Kidman i King, Efron je barem šarmantan. On koristi svoj šarm kako bi razbio monotoniju scena, dijaloga, i likova.

Obiteljska stvar je ljetni film koji možete pogledati dok radite bilo što drugo. Idealan je za lijeni vikend kada ste pogledali već sve što se da pogledati, ali ako tražite kvalitetu, onda zaobiđite ovaj film u širokom luku.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene