Jeste li gledali?

Ako ste ljubitelji dramskih serija s istančanom estetikom, Expats je prava serija za vas!

The Expats The Expats Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 The Expats Galerija

Nova godina je definitivno započela sjajno bar kad su u pitanju nove serije. Expats je dramska miniserija koju je kreirala, napisala, i režirala talentirana Lulu Wang, a temeljena je na romanu The Expatriates od Janice Y.K. Lee.

Prve dvije epizode koje su izašle sam pogledala u jednom dahu, te je jedna od serija koja vas intrigira odmah na prvu.

Lulu Wang se kao redateljica serije usmjerila na tri Amerikanke koje spletom okolnosti žive u Hong Kongu. Već se u prvoj epizodi da naslutiti da će se njihovi životi nekako ispreplesti, ali ne budemo odmah svjesni da su događaji koji ih spajaju zaista dramatični.

Serija je:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Narativno pratimo dvije vremenske linije u radnji koje nam bolje objasne izopačenu stvarnost u kojima ove žene žive. Wang je prekrasno napravila prve dvije epizode gdje je dala dovoljno prostora da na intimniji način upoznamo sve tri žene. Tempo je za sada usporeniji, i odlično odgovara priči, likovima, te načinu na koji je serija snimljena. Nekada glavne likove vidimo iza leđa, ne vidimo njihove reakcije i mimiku na prvu, što dodatno pridodaju mističnosti same priče. Iako imamo priliku za sada pogledati samo prve dvije epizode, od sredine prve epizode je jasno da gledamo mračnu priču o stvarima koje žene pometu pod tepih njihovih luksuznih domova, života, te naizgled savršenih obitelji.

Wang zapravo otkriva što se desi kada postanemo previše umorni da prikrijemo neke stvari, te što znači kada žena izabere sebe umjesto svih ostalih. Na intrigantan način smo uvučeni u svjetove koji nam nisu niti malo bliski, bar ne većini, ali su nam likovi itekako jasni. Redateljica i scenaristica nam također jasno daje do znanja već u prvoj epizodi da iako socijalni status nas može zaštititi, postoji trenutak kada i to postane suhoparno, posebno za žene.

Nicole Kidman igra ulogu Margaret, žene koja je vidno isprepadana ali ne znamo na početku zbog čega. Kidman po svom običaju fantastično igra ženu koja je na izmaku svojih snaga da drži sva četiri zida kuće. Njezin izgled na van je uvijek besprijekoran, ali Kidmanina mimika i velike uplašene oči vam govore sve što trebate znati o njezinom liku. Druge dvije glavne ženske uloge pripale su odličnoj mladoj glumici Ji-young Yoo i Sarayu Blue. Za sada jednako dobro igraju svoje uloge kao i njihova kolegica Kidman, a sigurna sam da će se to nastaviti i u ostatku epizoda. Sve tri igraju svoje likove dosljedno, svedeno, i prirodno.

Expats je serija koja je mračna, intrigantna, te iznimno kvalitetno napravljena. Odlične glavne glumice, te način na koji je priča ispričana, ulijevaju nadu da će i nadolazeće četiri epizode biti jednako dobre. Ako ste ljubitelji dramskih serija sa istančanom estetikom, Expats je prava serija za vas.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene