tu je i nagrađeni film

Drugi dan ljetnih projekcija o kojima svi pričaju posvećen je hrvatskoj kinematografiji

Ponta Lopud festival Ponta Lopud festival Foto: PR

Drugi dan Ponta Lopud ljetnih projekcija posvećen je hrvatskoj kinematografiji, pa će se u večernjem programu, popularno nazvane ''Hrvatske večeri'', za sve posjetitelje prikazivat će se čak dva filma, od kojih je jedan ove godine hrvatskoj kinematografiji donio prvu Zlatnu palmu iz festivala u Cannesu.

U petak 28. lipnja večernji program će na plaži RMH hotela Lafodia u 21 sat otvoriti film Ustav Republike Hrvatske (2016.) redatelja Rajka Grlića, a nagrađivani redatelj će se prije same projekcije i prigodno obratiti publici. Druga projekcija ''Hrvatske večeri'' u 23 sata predstavit će film Čovjek koji nije mogao šutjeti (2024.), kratki film redatelja Nebojše Slijepčevića, koji je ove godine hrvatskoj kinematografiji donio prvu Zlatnu palmu iz festivala u Cannesu.

Ulaz na projekcije filmova besplatan je za sve posjetitelje, a za vrijeme trajanja događaja, od 27. do 29. lipnja, za publiku iz Dubrovnika organiziran je i besplatan transfer brodom Argosy, koji svakog dana polazi iz luke Gruž (preko puta place) u 18:30 sati, a s Lopuda ispred hotela Lafodia u ponoć.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene