genijalna priča i scenarij

Kvalitetan scenarij, odlični likovi i uzbudljivi zapleti: Predlažemo da čim prije pogledate ''Velika očekivanja!''

Olivia Colman Olivia Colman Foto: Profimedia

Bestseler Charlesa Dickensa, ''Velika očekivanja'', dobio je još jednu adaptaciju u formi mini serije koju je razvio hvaljeni scenarist Peaky Blindersa, Steven Knight.

Ono što ova adaptacija ima a druge ne, je hipnotizirajuća Olivia Colman bez koje se ova serija ne bi previše razlikovala od ostalih pokušaja da se Dickens adaptira na inovativan način.

Pogledaj i ovo showbuzz Dosad neviđeno Objavljen video sa seta serije "The Crown" koji nikad nije trebao ugledati svjetlo dana, otkrio drugu stranu glumaca

Iako je talentirani scenarist Steven Knight adaptirao Dickensov roman za novu mini seriju, za genijalnu priču i scenarij je zapravo zaslužan nitko drugi osim Charlesa Dickensa. Kada imate roman koji je tako odlično i kreativno napisan, mnogo je lakše adaptirati takvo djelo za scenarij. Radnja jest smještena u viktorijanskom dobu, ali scenaristička adaptacija koju je vješto napravio Knight vuče na modernu dramu. Serija je veoma atmosferična, dijalozi su direktni, te na trenutke imate osjećaj kako se žanr polako pretvara u horor.

Knight je uspio prikazati viktorijansko doba na vjerodostojan i gotičko mračan način zahvaljujući direktoru fotografije Dan Athertonu, kao i ostatku kreativnog tima koji je napravio genijalan posao što se tiče scenografije i kostima koji su prepoznatljivi za taj vremenski period.

Steven Knight je režijski i scenaristički prve dvije epizode napravio intrigantnim za gledatelje, te ono najbitnije, iznimno zabavnim za gledanje. Kao i u Peaky Blindersima, Knightov stil je prepoznatljiv kada gledamo blatnjave scene, slušamo pregršt psovki, te generalno taj macho stil koji je sada već njegov režijski lajtmotiv. U ovoj adaptaciji to se može činiti pomalo čudnim izborom, ali kao gledateljici moram priznati da mi nije smetalo. Prve dvije epizode koje je izbacio Hulu su i više nego solidne što se tiče narativno režijskog aspekta, ali ono što izdvaja ovu adaptaciju je sjajan glumački cast predvođen uvijek maestralnom Oliviom Colman.

Colman utjelovljuje lik Gospođice Havisham, jezivu i pomalo predatorsku verziju lika gđice. Havishman nego smo imali priliku vidjeti ranije. Colman je zaista hipnotizirajuća u ovoj ulozi. Ona je izvanredna glumica u kojem god liku da je gledate, ali kao turobna gđica. Havishman vas potpuno očara svojom mimikom i pogledom koji govori tisuću riječi.

Mladi glumac Tom Sweet koji igra ulogu mladog Pipa, nevino, mladalački, te iznimno uvjerljivo igra svoj lik koji je zaista učinio nezaboravnim. Iako je i ostatak glumačke postave zaista sjajan, ova serija ne bi bila tako kvalitetna bez Olivie Colman. Jednostavno unosi dozu intrigantnosti i novine u priču koja je već više puta ekranizirana, ali i pročitana.

Da li nam je potrebna još jedna ekranizacija ovog bezvremenskog romana, nisam posve sigurna, ali ono što sa sigurnošću mogu reći je da sam imala velika očekivanja od Velikih očekivanja, i u ove dvije epizode sam dobila ono što sam htjela.

Kvalitetan scenarij, odlične likove, te uzbudljive zaplete. Nadam se da će i ostatak serije ići ovom uzlaznom scenarističko redateljskom putanjom, a do tada vas pozivamo da Velika očekivanja pogledate čim prije.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene