Kao u filmu

Pred njim je pokleknuo čak i DiCaprio: Tko je čovjek koji je obmanuo svjetski poznate face?

Jho Low (Foto: Getty) Jho Low (Foto: Getty) Getty 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Jho Low (Foto: Getty) Jho Low (Foto: Getty) Jho Low (Foto: Getty) Kate Upton (Foto: Getty Images) Kate Upton (Foto: Getty Images) +0 Paris Hilton i Chris Zylka (Foto: Getty) - 2 Galerija

Jho Low od početaka je pažljivo gradio svoj imidž kako bi fascinirao holivudske face, preko kojih je zatim sklapao unosne poslove.

Pozirao je s Leonardom DiCaprijem, tulumario s Lindsay Lohan, zalijevao Paris Hilton skupocjenim šampanjcem...

Pogledaj i ovo Film Irska želja Za odmoriti mozak Film "Irska želja" ima sve elemente romantičnog filma- zgodnog frajera, do ušiju zaljubljenu ženu i prekrasnu lokaciju ali nešto mu ipak fali

Upravo je tako izgledao luksuzni život malezijskog bogataša Jho Lowa, koji je zapravo bio čista prijevara na koju su pokleknule brojne slavne face.

38-godišnji Jho tako je mnoge slavne uvjerio kako je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu koji ima superjahte od 250 milijuna dolara te glamurozne tulume, dok je zapravo od samih početaka pažljivo gradio svoj imidž, da bi na kraju bio optužen za pranje novca i brojne prijevare s vlastitim premijerom.

Jho Low (Foto: Getty) Jho Low (Foto: Getty) Foto: Getty

Zanimljivo, Jho je odrastao u dobrostojećoj obitelji, roditeljima milijunašima, a njegov je otac u Maleziji bio poznat po burnim zabavama na koje su dolazile manekenke privatnim letovima iz Švedske i ostalih zemalja Europe. Prevarant je od svojih početaka pažljivo birao društvo u kojem se pojavljivao nastojeći zadiviti još srednjoškolske kolege milijardere na prestižnoj Harrow School u Londonu.

Jednom je tako posudio jahtu od očeva prijatelja te ju ispunio slikama svoje obitelji kako bi ih uvjerio da je njegova. "Uvijek bi sve pomno isplanirao, od cvijeća koje će biti na stolu do oblika čaša iz kojih će piti njegovi gosti", napisao je jednom prilikom o njemu jedan novinar. Ubrzo o njemu se počelo pričati da je "kit", a radi se o izrazu koji koriste kockarnice i klubovi kako bi identificirali velike potrošače. Dotični je tako trošio tisuće, pa i milijune dolara na neke zabave na koje su dolazile slavne face samo kako bi im se približio.

Ubrzo je kupio i 35 milijuna dolara vrijedan privatni zrakoplov te brojne skupocjene slike, a s takvim stvarima nije dugo trebalo da ga bogati i slavni počnu primjećivati i prihvaćati. Zanimljiva je anegdota u kojoj je Jho Leonardu DiCapriju dao 400 milijuna dolara vrijedno obećanje da će financirati njegov kinohit "Vuk s Wall Streeta". Druženjem sa slavnim facama Jho je privlačio arapske biznismene. Kada bi se na određenoj zabavi pojavila plavokosa seks-bomba Kate Upton, poslovi su se sklapali sami od sebe.

Kate Upton (Foto: Getty Images) Kate Upton (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

"Njegovi partneri na Bliskom istoku bili su jako uzbuđeni zbog slavnih faca koje su bile uključene u njegove ponude. Voljeli su taj stil života koji je pratio Jhoa, posebno supermodele", prenosi The Daily Mail. No njegov se život preko noći promijenio kada je optužen za pranje milijardi dolara, a uslijedili su mu nalog za uhićenjem te 8 točaka optužnice, zbog čega je dotični trenutno u bijegu. Vlasti su posebno zainteresirane za njegove mutne poslove s bivšim malezijskim premijerom Najibom Razakom koji je vladao zemljom čitavo desetljeće. Tako je postalo jasno kako je mogao kupovati jahte, privatne zrakoplove te Picassove slike.

Vjeruje se kako se Jho trenutno skriva u Kini koja ga navodno štiti zbog određenih sporazuma koje je pomogao sklopiti između ove dvije zemlje 2017. godine i iz kojih je i krao novac. Također, dotični navodno zna previše o nekim visokim kineskim dužnosnicima što je sasvim dovoljno da ga se štiti.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene