Upetljane zvijezde

Hollywood se trese: Tajne o kontroverznoj religiji su vani!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Iako je već dugo prisutna, o scientologiji se i dalje malo zna. Zaludila je hollywoodske zvijezde, no sve tajne bit će otkrivene...

Festival neovisnog filma Sundance tradicionalno donosi neka od ponajboljih filmskih ostvarenja u igranoj, dokumentarnoj i kratkometražnoj konkurenciji, a ove se godine održava od 22. siječnja do 1. veljače.

Pogledaj i ovo Tom Cruise mlad (Foto: Getty) Istina izlazi na vidjelo? Bivša članica kontroverznog kulta otkrila bizarne detalje o upletenosti Toma Cruisea u cijelu priču

Otkrivamo zašto je scientologija toliko privlačna slavnima!

Među kontroverznim filmovima naći će se i onaj o scijentologiji - 'Going Clear: Scientology and the Prison of Belief' (Oslobođenje: Scijentologija i zatvor vjere). Film redatelja Alexa Gibneya trebao bi se pripremiti za reakcije Scijentološke crkve, poznate po tome što ne ne voli kada netko istražuje njihova djelatnost ili život njihova osnivača L. Rona Hubbarda, piše Variety. Film se temelj na istoimenoj knjizi Lawrencea Wrighta, koja govori o navodnom fizičkom kažnjavanju članova crkve i upitnim postupcima njihova čelnika Davida Miscavigea.

Gibney je jučer po prvi put javno progovorio o nekim detaljima filma, kojeg je do sada HBO držao u strogoj tajnosti kako pripadnici scijentološke crkve ne bi pokušali zaustaviti film zbog nekih njegovih dijelova. Otkrio je i kako se film usredotočio na zvijezde poput Toma Cruisea i Johna Travoltu, a u dokumentarcu naglašava kako su obojica još uvijek članovi usprkos brojnim svjedočanstvima o zlostavljanju i prisilnom radu unutar crkve.

Bivša članica Spanky Taylor, koja je radila u Celebrity centru u Los Angelesu s Travoltom ispričat će svoje potresno svjedočanstvo o tome kako ju je crkva kaznila kada su nadređeni postali nezadovoljni s njom - oduzeli su joj 10-mjesečnu bebu i utrpali je zajedno s još tridesetero djece u mali stan s kolijevkama od zida do zida.

Sadašnje vodstvo crkve, kao i njeni ‘zvjezdani’ članovi, odbili su se pojaviti u dokumentarcu. Scijentološka crkva je prije par dana objavila oglas preko cijele stranice u Los Angeles Timesu u kojem unaprijed osuđuje film.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene