vrckavi paleontolog

Uloga Rossa u ''Prijateljima'' donijela mu je svjetsku slavu, a evo koliko se promijenio i što je sve pokušao skriti od javnosti

Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Instagram 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Jennifer Aniston i David Schwimmer (Foto: Profimedia) +0 Cole Sprouse i David Schwimmer (Foto: Profimedia) Galerija

David Schwimmer utjelovio je Rossa Gellera u seriji "Prijatelji", a ta uloga donijela mu je svjetsku slavu, ali i uspjeh kod pripadnica ljepšeg spola.

Omiljeni "Prijatelji" ovoga se tjedna na male ekrane vraćaju zahvaljujući posebnoj epizodi, povodom čega smo se prisjetili i karijere Davida Schwimmera, koji je utjelovio Rossa Gellera.

Pogledaj i ovo Prijatelji Fanovi, što čekate? Originalni scenariji ovih dviju epizoda ''Prijatelja'' idu na aukciju, cijena bi mogla postići velike razmjere

Schwimmer je na glumačkoj sceni još od kraja 80-ih godina, a sve dok nije dobio ulogu koja mu je promijenila život, jedva je spajao kraj s krajem manjim ulogama u filmovima i serijama. Glumio je još kao dječak u kazalištu, za što je dobivao i razne nagrade.

Otkako se na malim ekranima pojavio kao paleontolog Ross, njegova je slava počela vrtoglavo rasti. Za tu je ulogu dobio i nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca, a 1996. godine dobio je i prvu glavnu ulogu u filmu.

Pojavio se u romantičnoj komediji "Nosač lijesa" s kolegicom Gwyneth Paltrow, okušao se u brojnim žanrovima televizijskih i TV formata, a od posljednjih uloga najviše se ističe ona odvjetnika Roberta Kardashiana u seriji "The People v. O. J. Simpson". Osim glumom Schwimmer se bavio i režiranjem, dao je glas u popularnom animiranom filmu "Madagaskar" te je radio i na nekoliko kazališnih predstava.

Kao i Lisa Kudrow, ni David ne voli da se previše piše o njegovu privatnom životu. Mnogi kažu da je najmirniji član popularne šestorke iz "Prijatelja", no neki to povezuju i s činjenicom da je najbolje sakrivao svoje afere.

S britanskom umjetnicom Zoë Buckman vezu je započeo 2007. godine, a par se vjenčao tri godine kasnije. Kćer Cleo dobili su 2011., no njihov brak nije potrajao.

Objavili su 2017. godine da se rastaju, no zbog kćeri su ostali u dobrim odnosima. Prije nje viđao se s pjevačicom Tinom Barrett, koja se proslavila s grupom S Club 7, a u njegovu je zagrljaju bila i Natalie Imbruglia 1996. godine. Prema pisanju medija, govorilo se i da je bio u vezi s Minnie Driver, no svoju vezu s početka 90-ih godina par nikada nije potvrdio.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene