Mijenja tradiciju

Na dan kad se rodi njezin brat ili sestra, dvogodišnja princeza Charlotte ući će u britansku povijest

Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) +0 Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Galerija

Malena Charlotte toga nije ni svjesna, no ulazi u povijest. Naime, 2013. godine donijeta je odredba kojom se mijenja dotadašnja linija nasljeđivanja prijestolja, a u kojoj muškarci imaju prednost!

Princ William i supruga Kate broje sitno do dolaska trećeg djeteta na svijet. A kada se rodi i treća kraljevska beba, malena princeza Charlotte ući će u povijest.

Pogledaj i ovo Princ Louis Konačno osvanula! Pogledajte novu preslatku fotografiju živahnog princa Louisa, za nju je zaslužna njemu najvažnija osoba!

Naime, zahvaljujući odredbi iz 2013. godine, dvogodišnjakinja će bez obzira na spol nove bebe u kraljevskoj obitelji zadržati svoje mjesto u redu za krunu.

  Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Princeza Charlotte (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Dakle, čak i ako vojvotkinja Kate rodi sina, on neće utjecati na poredak za krunu. Prema prijašnjim odredbama, mlađi brat bi istisnuo Charlotte, no budući da se odredba o naslijeđivanju u kraljevskoj obitelji promijenila 2013., ipak neće biti tako.

Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Catherine Middleton fotografirala je Charlotte prije odlaska u vrtić Foto: AFP PHOTO / KENSINGTON PALACE / DUCHESS OF CAMBRIDGE

Spol više ne igra ulogu, pa će Charlotte ostati u svom redu za prijestolje i imat će primat.

Inače, za dolazak treće kraljevske bebe već je sve spremno, ali Kate i William spol će otkriti tek nakon što se beba rodi.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene